AcasăNewsPatru cinematografe, intre ele si "Patria", trec in administrarea Primariei Sectorului 1

Patru cinematografe, intre ele si „Patria”, trec in administrarea Primariei Sectorului 1

De saptamani bune, de cand vremea in Capitala a fost mai mult decat imbietoare la plimbari prin centrul orasului, s-a intamplat ca din randul celor care au luat la pas Bulevardul Magheru sa fie voci care sa se intrebe ce s-a intamplat cu cinematograful „Patria” si de ce are lacatul pe usa.

Luni, insa, Primaria Sectorului 1 vine cu vesti datatoare de speranta pentru care vor sa mai vada un film in oras, dar nu neaparat intr-un mall, ci intr-un cinematograf clasic, vorba ceea, la bulevard. Si anume s-a anuntat ca „patru dintre cinematografele din Capitala, inchise in acest moment publicului, au trecut in administrarea Primariei Sectorului 1”, de la Regia Autonoma a Distributiei si Exploatarii Filmelor „Romania Film” Bucuresti (RADEF), institutie subordonata Ministerului Culturii.

„Vom reabilita cinematografele pe care le-am preluat pentru a le reintroduce in circuitul cultural si pentru a le pune la dispozitia bucurestenilor. Vom crea astfel o infrastructura capabila sa sustina proiectia de film cinematografic, dar si orice forma de activitate culturala”, promite edilul Tudorache.

Decizia de preluare a fost luata de Consiliul Local inca din 4 mai si vizeaza inclusiv terenul aferent Cinematografului ”Gradina Parc”, din Bulevardul Poligrafiei numarul 1.

Asadar, atat cinematograful de pe Magheru, cat si cinema „Excelsior”, de pe Bulevardul Ion Mihalache 174, precum si cinema „Cotroceni”, situat pe soseaua cu acelasi nume, la numarul 9, dar si „Giulesti”, aflat in Calea Giulesti nr. 56A, acestea doua aflate in sectorul 6, urmeaza sa aiba o fata noua.

246 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger