AcasăNewsPatru angajati ai The Sun, arestati in scandalul interceptarilor din Marea Britanie

Patru angajati ai The Sun, arestati in scandalul interceptarilor din Marea Britanie

Patru actuali sau fosti angajati ai cotidianului The Sun, dar si un politist au fost arestati sambata de Scotland Yard, care ancheteaza mituirea politistilor in cadrul scandalului privind interceptarile telefonice, in timp ce birourile cotidianului au fost perchezitionate.

Trei suspecti, unul in varsta de 56 de ani si alti doi in varsta de 48 de ani, au fost arestati de fortele de ordine la domiciliul lor din capitala britanica si Essex, un comitat situat la nord-est de Londra, au precizat anchetatorii intr-un comunicat.

Al patrulea, in varsta de 42 de ani, s-a prezentat la un comisariat de politie. Cel de-al cincilea, in varsta de 29 de ani, a fost arestat „la locul de munca, intr-un comisariat din centrul Londrei”, potrivit aceleiasi surse.

Identitatea sa nu a fost dezvaluita de fortele de ordine. Dar News Corporation, grupul magnatului de presa Rupert Murdoch, din care face parte si The Sun, a precizat ca patru dintre ei sunt „fosti sau actuali angajati” ai tabloidului. „Perchezitii au fost desfasurate la domiciliile si birourile lor”, potrivit unui comunicat al grupului, de care apartine si publicatia News of the World, aflata in centrul scandalului privind interceptarile.

Suspectati de coruptie, cei cinci barbati au fost interogati de politia care ancheteaza presupusa mituire a unor membri ai sai de catre jurnalisti in schimbul informatiilor. Anchetatorii au actionat pe baza elementelor furnizate in special de News Corporation, a afirmat Scotland Yard.

Aceasta investigatie, denumita Operatiunea Elveden, se desfasoara in paralel cu cea privind scandalul interceptarilor realizate la scara mare timp de mai multi ani in cadrul News of the World, denumita Operatiunea Weeting. News of the World, publicatia cu cel mai mare tiraj din presa britanica, s-a inchis in iulie din cauza acestui scandal. Potrivit politiei, tabloidul duminical a ascultat convorbirile a 800 de persoane in anii 2000, intre care personalitati, membri ai familiei regale sau cetateni implicati in evenimente de actualitate. In total au fost arestate 13 persoane in cadrul Operatiunii Elveden si 17 in cadrul Operatiunii Weeting. O comisie de ancheta, infiintata de Guvern, examineaza de mai multe saptamani practicile presei.

author avatar
National
72 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger