AcasăNewsPatronul URBAN SA, retinut pentru 24 de ore

Patronul URBAN SA, retinut pentru 24 de ore

sursa foto: ridersclub.ro

Procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Bucuresti anunta retinerea pentru 24 de ore a lui Teodor Gabriel Florescu, patronul firmei de salubrizare URBAN SA.

sursa foto: ridersclub.ro

Teodor Gabriel Florescu este considerat personajul principal al dosarului in care mai multi reprezentanti ai companiei amintite sunt acuzati de constituirea unui grup infractional organizat, evaziune fiscala si spalare de bani.

Florescu a fost retinut alaturi de Sena Marica si Eleonor Marica, toti cei trei urmand a fi prezentati magistratilor de la Tribunalul Bucuresti cu propunere de arestare preventiva pentru 30 de zile.

In plus, Mihai Mieluta, Mihai Lenuta, Mihai Cornel si Radu Frant vor fi cercetati penal sub control judiciar.

Reprezentantii URBAN SA sunt acuzati ca au prejudiciat statul cu peste 23 de milioane de euro.

Conform procurorilor, „pentru a se sustrage de la plata TVA si a impozitului pe profit, Teodor Gabriel Florescu a organizat, impreuna cu Eleonor Marica, un circuit fictiv de documente, in care au fost interpuse mai multe firme (in cadrul carora aveau calitate de asociati si/ sau administratori ceilalti inculpati), inregistrand astfel achizitii de servicii fictive de servicii de sortare a deseurilor si servicii de inchiriere a unor utilaje. O alta modalitate utilizata de Teodor Gabriel Florescu pentru a se sustrage de la plata de TVA a fost aceea de a inregistra in contabilitatea societatii comerciale, al carei asociat si administrator este, mai multe achizitii fictive de terenuri la un pret supraevaluat, de aproximativ 180 ori mai mare decat pretul pietei”.

author avatar
Cristi Ionita
355 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger