AcasăNewsPatronul Urban S.A., incatusat pentru evaziune

Patronul Urban S.A., incatusat pentru evaziune

Teodor Florescu risca sa-si petreaca urmatoarele 30 de zile in arest preventiv

Afaceristul Teodor Gabriel Florescu, patronul firmei de salubrizare Urban S.A., a fost retinut de procurorii Parchetului de pe langa Curtea de Apel Bucuresti. Florescu este acuzat de o evaziune fiscala de 23 de milioane de euro.

Teodor Florescu risca sa-si petreaca urmatoarele 30 de zile in arest preventiv

In acelasi dosar, au mai fost retinute alte doua persoane, sotii Sena si Eleonor Marica. De asemenea, alte patru persoane, Mihai Mieluta, Ion Balaceanu, Mihai Cornel si Radu Frant, au fost puse sub control judiciar pentru 60 de zile.

Achizitii fictive

Retinerile in acest dosar vin dupa ce marti politistii Directiei de Investigare a Criminalitatii Economice din IGPR au efectuat 18 perchezitii in Bucuresti, Ilfov, Valcea si Suceava, printre care si la firma de salubrizare Urban, pentru destructurarea unei retele infractionale specializate in evaziune fiscala, prejudiciul in acest caz ridicandu-se la aproximativ 23.000.000 de euro. Mai exact, pentru a se sustrage de la plata TVA si a impozitului pe profit, Teodor Gabriel Florescu a organizat impreuna cu Eleonor Marica un circuit fictiv de documente, in care au fost interpuse mai multe firme (in cadrul carora aveau calitate de asociati si/ sau administratori ceilalti inculpati), inregistrand astfel achizitii de servicii fictive de servicii de sortare a deseurilor si servicii de inchiriere a unor utilaje. O alta modalitate utilizata de Teodor Gabriel Florescu pentru a se sustrage de la plata de TVA a fost aceea de a inregistra in contabilitatea societatii comerciale al carei asociat si administrator este, mai multe achizitii fictive de terenuri la un pret supraevaluat, de aproximativ 180 ori mai mare decat pretul pietei.

 

author avatar
Andrei Coman
1.108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger