AcasăNewsPatronul echipei Petrolul Ploiesti, audiat la DIICOT. Procurorii vorbesc de un prejudiciu...

Patronul echipei Petrolul Ploiesti, audiat la DIICOT. Procurorii vorbesc de un prejudiciu de 15 milioane de euro!

Dan Capra, patronul echipei de fotbal Petrolul Ploiesti, este audiat de procurorii DIICOT.

Dan Capra

Capra a ajuns la sediul DIICOT, dupa ce procurorii au efectuat mai multe perchezitii la sediul clubului. Mai multi oficiali ai echipei de fotbal sunt suspectati de comiterea unor infractiuni economice.

Conform procurorilor DIICOT, „in cauza exista suspiciunea rezonabila ca o parte din membrii gruparii, in calitate de administratori ai S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploiesti, au initiat in 2012 o grupare infractionala organizata la care au aderat si ceilalti membri, in vederea crearii unor lanturi infractionale care sa favorizeze firmele administrate de membrii grupului, respectiv in scopul preluarii si finantarii S.C. FOTBAL CLUB PETROLUL S.A. Ploiesti. Astfel, au fost efectuate operatiuni nereale prin emiterea de documente si facturi fictive, in scopul deducerii TVA si diminuarii bazei de impozitare (impozit pe profit)”.

sursa foto: observatorulph.ro

Conform observatorulph.ro, pe langa Dan Capra, la sediul DIICOT au mai fost dusi, pentru audieri, si fratele acestuia, Nicolae Capra, sau Marius Bucuroiu, directorul general al clubului.

Procurorii sustin ca cel putin 30 de persoane vor fi audiate marti, urmand ca apoi sa fie dispuse masurile legale. Dumitru Dragomir, fostul presedinte al Ligii Profesioniste de Fotbal, sustine ca acesta este doar inceputul si ca se asteapta ca si reprezentantii altor cluburi din Liga I sa ajunga pe mana procurorilor.

author avatar
Cristi Ionita
262 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger