AcasăNewsPatronul de la Ferma Dacilor rupe tăcerea: "Ne-au dat foc. Să ne...

Patronul de la Ferma Dacilor rupe tăcerea: „Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă”

Cine este patronul interlop de la Ferma Dacilor?Cine este patronul interlop de la Ferma Dacilor?/ Sursa FOTO: playtech.ro

Cornel Dinicu, patronul de la Ferma Dacilor, a vorbit, vineri, pentru prima dată despre incendiul cumplit, în urma căruia au murit 8 oameni, printre care şi fiul său, de 11 ani.

Omul de afaceri este convins că focul a fost pus de cineva care a vrut să-i îngroape afacerea.

A acuzat o mână criminală

Îmbrăcat în negru, cu portretul fiului în braţe şi consolat de prieteni, Cornel Dinicu a mers la priveghiului fiului său, Victor.

„Ne-au dat foc. Să ne facă rău, să ne distrugă. Nu să mă omoare, că eu nu mai am duşmani de mulţi ani. Oamenii fac rău pur şi simplu”, a spus Dinicu, pentru observatornews.ro.

Amintim că șapte oameni – trei copii și patru adulți – au murit în incendiul care a cuprins marți pensiunea din satul Tohani, județul Prahova, în timp ce o a opta victimă este căutată în continuare. Pensiunea a functionat timp de un deceniu fără autorizații de construcție, de securitate de incendiu și de funcționare ca unitate de cazare.

„Ferma Dacilor” nu avea avizele necesare

Între timp, ancheta merge mai departe şi apar acuzaţii tot mai grave chiar de la vârful ministerului de Interne. Şeful DSU spune că inspectorii ISU Prahova au făcut controale în funcţie de interese.

În momentul izbucnirii flăcărilor, în pensiune se aflau 26 persoane, care din informațiile disponibile până acum au participat la o petrecere organizată de proprietar. 18 au reușit să se evacueze la timp. Două persoane, un copil și un adult, au fost rănite.

Clădirea nu avea autorizație de incendiu, iar în anul 2019 au fost făcute verificări, moment în care s-au gasit mai multe nereguli și s-au dat 6 avertismente.

Centrala de alarmare în caz de incendiu de la Ferma Dacilor nu era funcțională, iar la controlul făcut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova în 2019 pensiunea ar fi trebuit închisă, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat.

author avatar
Andrei Ștefan
1.600 afisari

10 COMENTARII

  1. Intrebari: coincidenta ca s-a defectat centrala, care putea preveni dezastrul, chiar inainte de incediu?
    Pensiunea era noua si, fata de altele, avea scari de evacuare direct de la etaj 1, la parter .De ce nu a primit autorizatile?
    Daca se zice ca avea „pile inalte”?
    Pe cine incomoda?
    La un incediu obisnuit pompierii gasesc cadavrele
    De ce le-au gasit greu, sau mai deloc? S-a folosit combustibil?
    Cum de au ars casutele toate odata?
    In interiorul restaurantului erau barne masive din lemn.
    Cum au ars ca niste chibrituri?
    Puneti un butuc (netratat) pe foc, vedeti ce greu arde?
    De ce a durat 30.min.pana sa soseasca pompierii si de ce au venit cu cateva masinute?

  2. Citez: „la controlul făcut de Inspectoratul pentru Situații de Urgență Prahova în 2019 pensiunea ar fi trebuit închisă, a declarat vineri secretarul de stat Raed Arafat.” Comentariile sunt de prisos.
    Sau un alt punct de vedere: studiați poza cu patronul.

  3. Criminalul asta psihopat nici acum nu are curajul sa recunoasca faptul ca tot ce era construit acolo functiona in ilegalitate. Pina si curentul il fura! Cum de nu e in puscarie lasul asta ordinar?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger