AcasăNewsPatronii stației GPL din Crevedia ies din arest. Judecătorii i-au „legat” în...

Patronii stației GPL din Crevedia ies din arest. Judecătorii i-au „legat” în …Paradisul Verde!

Patronii stației GPL din Crevedia ies din arest. Judecătorii i-au „legat” în ...Paradisul Verde!Patronii stației GPL din Crevedia ies din arest. Judecătorii i-au „legat” în ...Paradisul Verde! / Sursa FOTO: weradio.ro

Tribunalul Bucureşti a dispus miercuri, 29 noiembrie 2023, eliberarea din arest preventiv a celor doi patroni ai staţiei GPL din Crevedia, Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă.

Aceștia vor sta în arest la domiciliu pe o perioadă de 30 de zile.

Ionuţ Doldurea, fiul primarului din Caracal

Decizia a fost luată după ce tribunalul a respins miercuri contestaţia procurorilor şi a menţinut o hotărâre a Judecătoriei Sector 5 luată în urmă cu două zile.

Ionuţ Doldurea este fiul primarului din Caracal, Ion Doldurea, suspendat din PSD, şi locuieşte în complexul rezidenţial „Paradisul Verde”, din Corbeanca, în timp ce Cosmin Stângă are domiciliul în Sectorul 1.

Dispune înlocuirea arestării preventive a inculpaţilor Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă cu măsura preventivă a arestului la domiciliu, pe o durată de 30 de zile, începând cu data rămânerii definitive a prezentei hotărâri. Impune inculpatului Ionuţ Doldurea obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv (şi anume cel din sat Petreşti, comuna Corbeanca, cartier Paradisul Verde, strada Romaniţei nr. 16, jud. Ilfov), fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza. Impune inculpatului Cosmin Stângă obligaţia de a nu părăsi imobilul în care locuieşte efectiv (şi anume cel din municipiul Bucureşti, strada Fabrica de Cărămidă, nr. 7L , sector 1), fără permisiunea organului judiciar ce a dispus măsura sau în faţa căruia se află cauza„, se arăta în decizia Judecătoriei Sector 5, menţinută de tribunal.

Ionuţ Doldurea şi Cosmin Stângă se află în arest din 6 septembrie.

Doldurea şi Stângă sunt acţionarii firmei Flagas SRL, care deţine staţia GPL de la Crevedia. Tragedia a avut loc pe 26 august, în timp ce era efectuat un transfer de gaz între două cisterne. În urma exploziilor, 6 persoane au decedat, 55 prezintă leziuni corporale, 7 case au fost distruse total, iar 82 au fost distruse parţial.

Procurorii susţin că incendiul şi exploziile au fost cauzate, cel mai probabil, de scurgerile de gaze de la autocisternele sau cisternele depozit amplasate în curtea firmei şi de existenţa unei surse de aprindere.

La imobilul din Crevedia nu se putea derula nicio operaţiune cu GPL (depozitare, transvazare etc), deoarece pentru respectiva locaţie nu existau avizele şi autorizaţiile instituţiilor abilitate.

Până în acest moment al urmăririi penale au fost audiate 158 de persoane vătămate. Dintre acestea, 132 de persoane s-au constituit parte civilă în cauză cu suma totală de 26.463.543 euro şi 615.535 lei.

CITEȘTE ȘI care ar putea fi salvarea oamenilor care au rămas pe drumuri după exploziile de la Crevedia. 14 dosare de daună deschise de victime

author avatar
Mihail Ioan