AcasăNewsPatronii italieni, împiedicați să dea drumul la activitate în România

Patronii italieni, împiedicați să dea drumul la activitate în România

Activitatea economică, blocată de Guvernul Orban

Deși la ambasadă li s-a spus că vor putea sta în izolare la domiciliu în România, oamenii de afaceri italieni s-au trezit că au fost băgați direct în carantină. Aceștia au venit să dea drumul la activitate, însă autoritățile române îi împiedică să facă acest lucru. 

După ce au fost asigurați că vor putea să stea în izolare la domiciliul sau sediul din România, patronii italieni au fost ”arestați” imediat după ce au trecut granița și băgați forțat în carantină. Mai mult, carantina se face la hoteluri de 5 stele, pe banii statului român, deși aceștia nu doresc acest lucru. Oamenii de afaceri italieni au venit să dea drumul la activitate în România și vor ca angajații să se întoarcă la muncă, însă autoritățile de aici nici nu vor să audă de așa ceva. Italienii s-au testat înainte de a veni în România și au cerut chiar o nouă testare, dacă este nevoie, numai să poată sta în izolare la propriile lor reședințe, ca să-și poată coordona afacerile. ”Ambasada Italiei de la București le-a spus oamenilor de afaceri italieni că, dacă prezintă documente din care să reiasă că sunt proprietari, pot sta în izolare la domiciliu. Dar nu i-au lăsat, ci i-au băgat în carantină, în hoteluri de lux, de 5 stele. Pentru mine este o chestie anormală. Ei s-au întors pentru a-și relua activitățile și a coordona afacerile, lucru pe care nu-l pot face de la hotel. Pentru că la domiciliu au la îndemână documente, computere și pot astfel lucra. Vom solicita oficialităților române să le permită investitorilor străini să poată sta în izolare la propriile domiciliu. Trebuie să se țină cont de faptul că oamenii de afaceri mențin pornit motorul economiei”, ne-a declarat Eugen Terteleac, președinte al Asociației Românilor din Italia și președinte al Camerei de Comerț și Industrie a Românilor din Italia.

Italia revine la viață

De astăzi, italienii se vor putea întoarce la muncă, pentru că se redeschid toate activitățile, mai puțin cele în sectorul turistic. Este o veste bună și pentru sutele de mii de români din această țară, care au rămas pur și simplu fără niciun mijloc de subzistență. ”Singurii care au oferit sprijin românilor din Italia au fost tot românii, care s-au ajutat între ei, și asociațiile de aici, care au mai găsit soluții, dar consulatele nu au ajutat în niciun fel. Hotărârea de Guvern care permite decontarea unor ajutoare acordate de consulate românilor nu se poate aplica. În plus, actul normativ a pus în mare dificultate personalul consular în caz că se va aplica, pentru că acum nu se aplică, pentru că rămâne la hotărârea fiecărui diplomat să decidă care român va beneficia de decontare. Cel mai problematic este faptul că li s-a impus de la București să ceară chitanțe cu plata chiriei, utilităților pentru decontare, dar oamenii nu au bani să le plătească. Nu se iau în considerare documente prin care oamenii prezintă situația gravă în care se află și că au nevoie de ajutor. Dar oricum până acum consulatele nu au primit niciun buget în acest sens. Pe data de 4 mai ne întoarcem cu toții la muncă în Italia. În afară de restaurante și hoteluri, totul se deschide aici, iar românii se vor putea întoarce la muncă, pentru că cei mai mulți români lucrează în fabrici și, în special, în construcții. Se poate ieși și în parcuri, în locuri de joacă, se deschid și biblioteci. Bisericile nu s-au deschis, dar se pot oficia anumite ceremonii, nunți și înmormântări, la care pot participa 15 persoane. Tot din 4 mai se vor putea vizita rudele apropiate, se vor putea deplasa cetățenii la casele de vacanță, iar de ieșit se poate ieși din localitate, dar nu din regiune, adică sunt permise deplasările până la 300 de km. Din 15 mai se vor deschide și bisericile, dar și unitățile de cazare de pe litoral”, ne-a mai precizat președintele Asociației Românilor din Italia, Eugen Terteleac.

author avatar
Claudia Marcu Jurnalist
Este jurnalistă din anul 1994, absolventă a Facultății de Filosofie și Jurnalism, și a profesat la ziarele Monitorul de București, Gardianul, Cotidianul, Gândul, Ring etc., iar din 2019 până în prezent, la ziarul Național.
1.554 afisari

4 COMENTARII

  1. doar pt germania se poate duce chiar si cei netestati si oricum ca nu trebuie sa le cada economie si nici sa nu iesim din statul de slugi umile !!!!!!!

    • E oficial , Transnistria a demarat formalitatile pentru intrarea virtuala pe timpul noptii in Uniunea Europeana . Eu , Kostea Plimbatava Sugiuk din Rabnita port tratativele cu oficialii europeni pentru exportul de stevie , nu mai suntem slugi umile la Raionul Tiraspol .

  2. boul asta n-are nici un interes sa porneasca economia!!!..alo, opozitia dati-l dracului jos!!!..

  3. La noi , in Transnistria , economia duduie , nu inteleg de ce nici un stat membru ONU nu ne recunoaste mica noastra republica zoopark . Nu avem nici multe cazuri de coronavirus , cu o luna in urma aveam vreo 450 de infectati si vreo 25 de morti , suntem un paradis mafiot , un colt sovietic exotic al Europei si aviem siecirea si socanu pi stiema zooparcului . Nenorosirea nuastra , a spalatilor pi creir ci balmajim verzi si uscati prin publicasiile romanesti , ii ca ni fiute grija di altii in loc sa ni dam palmi in oglinja . Alo , Raionu , dati-ni dracului jos di pi statuia lui Suvorov ca s-a beshit calul si puti di traznesti ….hihihihihihihi

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger