AcasăNewsPatronii firmei care a furnizat artificiile au fost arestati

Patronii firmei care a furnizat artificiile au fost arestati

Judecatoria Sectorului 4 a stabilit arestarea preventiva pentru 30 de zile a Danielei Nita, administratorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists, care a furnizat artificiile din clubul Colectiv, a directorului societatii, Cristian Nita, si a pirotehnicianului Viorel Zaharia.

Pirotehnicianul Viorel Zaharia este acuzat de ucidere din culpa, iar patronii firmei sunt cercetati pentru favorizarea faptuitorului si sustragerea sau distrugerea de probe sau de inscrisuri. Din probele existente la dosar rezulta ca Viorel Zaharia a montat artificiile in clubul Colectiv fara a respecta prevederile legale de profil. Pe de alta parte, sustin procurorii, Daniela si Cristian Nita (frati) „au procedat la distrugerea si sustragerea de documente ce constituie probe, cu scopul a impiedica sau ingreuna cercetarile si pentru a-l ajuta pe inculpatul Zaharia Viorel, pentru a nu fi trasi la raspundere penala”. Daniela si Cristian Nita au fost interceptati de anchetatori imediat dupa producerea incendiului din club, conform referatului cu propunere de arestare preventiva a acestora. Astfel, din stenograma depusa la dosar rezulta ca, a doua zi de la producerea incendiului, Cristian Nita a vorbit la telefon cu o angajata, Andreea Sarbu, care l-a indrumat cu privire la ce documente sa stearga din calculatoarele firmei, pentru a acoperi neregulile produse si pentru a se feri de raspunderea penala.

CASETA STENOGRAMA

ANDREEA: M-a sunat Adriana sa stergi si de pe desktop folderul cu colaboratorii.
NITA CRISTIAN: Stai un pic. Pai si il mai are ea in alta parte?
ANDREEA: Nu cred, e decat pe desktop.
NITA CRISTIAN: Ce?
ANDREEA: A zis decat pe desktop.
NITA CRISTIAN: Pai, nu, si cum il recuperam dupa aia?
ANDREEA: Nu stiu. Pune-l pe… vezi ca la mine e un hard. Ia hardul… e in spate, acolo langa mine cum ar veni. Cum stau eu pe scaun, prin spate. Ia hardul ala si pune-l pe hard.
NITA CRISTIAN: Cum stai tu, in spatele tau?
ANDREEA: Deci, nu e in fata de unde se aprinde calculatorul, e in spate.
NITA CRISTIAN: Da, l-am vazut. Pai, da, mai, si daca ti-l ia pe asta?
ANDREEA: Poftim?
NITA CRISTIAN: Daca… o sa-l vada si o sa zica: aha!
ANDREEA: Pai, nu. Iei hardul cu totul. Adica iei hardul si mi-l dai mie sau i-l dai DANEI.
NITA CRISTIAN: Aha.

author avatar
National
140 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger