AcasăNewsPatronii clubului Colectiv - arestati preventiv pentru 30 de zile!

Patronii clubului Colectiv – arestati preventiv pentru 30 de zile!

Paul Gancea, George Anastasescu si Costin Mincu au acum averea sub sechestru

Costin Mincu, George-Alin Anastasescu si Paul Catalin Gancea, cei trei proprietari ai clubul Colectiv din Capitala, locul tragediei de vineri seara, soldata cu decesul a 32 de oameni, alti peste 130 fiind internati in spital, au fost arestati preventiv, marti seara, pentru urmatoarele 30 de zile.

Decizia a fost luata de magistratii de la Judecatoria Sectorului 4, la solicitarea procurilor. Cei trei au posibilitatea sa conteste decizia instantei la Tribunalul Bucuresti. In pledoariilor lor, avocatii celor trei inculpati au precizat ca Mincu, Anastasescu si Gancea nu stiau ca in timpul fatidicului concert din 30 octombrie se vor folosi artificii. Procurorii au facut publice primele informatii legate de imprejurarile in care zeci de tineri si-au pierdut viata. Nu sunt noutati, multe lucruri deja se stiau inca de la producerea incendiului. Concret, incendiul s-a produs ca urmare a faptului ca a fost permis accesul unui numar de persoane mult peste limita admisa a localului, precum si a desfasurarii unui foc de artificii in conditiile amenajarii interioare improprii unor astfel de activitati.

 

In referatul intocmit de procurori, patronii de la Colectiv incearca sa explice ce s-a intamplat pe 30 octombrie, dar si sa se apere, sustinand ca au avut in regula toate avizele. „Din punctul meu de vedere, aveam toate avizele si autorizarile necesare pentru functionarea societatii. In anul 2014, atunci cand am intrat eu in club, in perioada octombrie-noiembrie, doua persoane care au spus ca sunt de la pompieri si de la PSI au venit la firma noastra si ne-au intrebat daca avem documentul in baza caruia putem functiona, ulterior, tot acestia ne-au intocmit dosarul. In dosar sunt norme de siguranta, un plan de evacuare in caz de incendiu. Aceste documente sunt realizate in numele lui Mincu Costin si sunt semnate de el”, le-a spus Paul Gancea procurorilor. Alin Anastasescu le-a spus procurorilor ca nu a stiut ca in seara spectacolului sustinut de formatia Goodbye to Gravity vor fi folosite artificii, iar numarul maxim al persoanelor care puteau intra in local era de 800, acesta fiind calculat „conform unor studii de pe internet”. Pe de alta parte, Anastasescu a recunoscut ca cea de-a doua usa din club era inchisa inca din anul 2013, iar tavanul a fost curatat cu „apa si sampon”. El le-a spus procurorilor ca materialele pe stalpii de sustinere si tavan era ignifug. Anastasescu a adaugat ca, in seara zilei de vineri, formatia Goodbye to Gravity a inchiriat localul cu exceptia barului, care a ramas in administrarea clubului. “Practic, cu cat mai multe persoane vin la spectacol, cu atat chiria este mai mica. Justificarea este ca, cu cat mai multe persoane vin la un concert, cu atat creste consumatia barului”, a precizat Anastasescu.

 

 

author avatar
Mihai Koblenko
120 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger