AcasăNewsPatron de restaurant de lux: Afara cu musulmanii!

Patron de restaurant de lux: Afara cu musulmanii!

Vorbele din titlu ii apartin lui Jean-Baptiste, patron si chef la „Le Cenacle”, din Tremblay-en-France, unul dintre cele mai cautate localuri din Franta, inclus in ghidul Michelin.

Comunitatea din Hexagon isi arata tot mai fatis ostilitatea fata de politica toleranta a autoritatilor in chestiunea musulmanilor. Ultimul caz de revolta l-a avut in prim plan pe Jean-Baptiste, renumit chef, care pur si simplu a refuzat sa serveasca un grup de musulmani ce ii calcasera carciuma. Intregistrat cu telefonul mobil, Jean-Baptiste este auzit rostindu-si deschis si fara teama parerea: „Teroristii sunt musulmani si toti musulmanii sunt teroristi. Recent, musulmanii au ucis un preot. Franta este o tara laica si eu am dreptul la o opinie. Nu vreau oameni ca voi aici! Afara!”.

Vizibil socate de cele auzite, persoanele poftite sa paraseasca localul aleg sa faca asta, replicand ca „oricum, nu vrem sa fim serviti de un rasist”.

Dar povestea nu se incheie aici, intrucat abia au inceput problemele pentru Jean-Baptiste. Le Parisien scrie ca proprietarul „Le Cenacle” a fost dus la Politie si interogat, fiind acuzat de discriminare rasiala. Ulterior, le-a declarat jurnalistilor ca regreta cele intamplate, vorbele respective fiind aruncate la nervi: „Nu cred cu adevarat lucrurile pe care le-am spus, comentariile mele nu reflecta adevarata mea parere despre musulmani”. Din ce a mai spus, Jean-Baptiste a dat de inteles ca reactia sa a survenit urmare a decesului unui bun prieten in atentatul de la Bataclan.

Cu toate astea, in weekend, mai multi musulmani s-au adunat in fata restaurantului Le Cenacle, scandand impotriva lui Jean-Baptiste. A fost nevoie de interventia politistilor pentru ca situatia sa nu degenereze.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
752 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger