AcasăNewsPatriciu nu este de acord nici cu euro si nici cu Antonescu

Patriciu nu este de acord nici cu euro si nici cu Antonescu

Dinu Patriciu critica lejer atat politica economica europeana, cat si pe cea dusa de Antonescu cu USL-ul lui

Dinu Patriciu nu este de acord nici cu BNR si nici cu USL. In plus, se bucura ca Romania nu a aderat la zona euro si ne sfatuieste sa stam departe de moneda unica europeana.

Dinu Patriciu critica lejer atat politica economica europeana, cat si pe cea dusa de Antonescu cu USL-ul lui

“Euro va muri, nu stiu cat mai are de trait, asta depinde de sumele pompate din banii contribuabililor, pana cand acestia se vor plictisi in tot felul de ajutorari falimentare (…) Banca Nationala face o foarte mare greseala stabilind ca tinta adoptarea euro, face o foarte mare greseala luptandu-se cu balaurul inflatiei zi de zi, de 20 de ani”, sustine hotarat pmul de afaceri.  Potrivit lui Patriciu,  introducerea monedei unice a fost o masura „abuziva, inutila si nociva”, pentru ca “nu poti pune culturi diferite sub aceeasi umbrela monetara”. Patriciu mai afirma ca “marea si fatala greseala a Greciei” a fost exact adoptarea euro si apreciaza ca aceasta tara “nu va fi salvata nici in 300 de ani, nu in 30 de ani”. Asa stand lucrurile, noi, romanii “am avut norocul ca am fost foarte saraci. Daca politicienii ar fi avut de unde sa fure cum au avut in Grecia, ajungeam in aceeasi situatie”.

Antonescu, “uluit” de afirmatiile lui Patriciu

Odata abandonata tema economica, Dinu Patriciu s-a referit la politica noastra interna, context in care a criticat USL-ul, alianta despre care afirma ca a avut un important rol in aparitiei ei si in “impunerea principiului paritatii” (respectiv impartirea in mod egal a USL-ului intre PSD si PNL – n.r.).  Afirmatiile l-au “uluit” pe Crin Antonescu, care s-a grabit sa riposteze:  aceasta afirmatie este de-a dreptul caraghioasa si este o minciuna completa. Domnul Patriciu nu numai ca nu a participat in vreun fel la discutiile care au dus la formarea USL, la discutiile despre paritate, n-a participat pentru ca nu avea nicio calitate si nu are nicio calitate in continuare, dar nu a fost nici macar informat, nu a fost deranjat in niciun fel domnul Patriciu. Declaratia domnului Patriciu, dincolo de faptul ca este o minciuna, este comica”.

author avatar
Simona Badulescu
227 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger