AcasăNewsPatriciu isi vinde colectia de vinuri de la Heritage

Patriciu isi vinde colectia de vinuri de la Heritage

Continutul pivnitei Heritage, supranumit si „restaurantul bancherilor”, va fi scos la licitatie. Sunt puse la bataie 194 de sticle cu vinuri si una de coniac.

Renume. Restaurantul Heritage a fost unul dintre cele mai scumpe restaurante din Bucuresti

Esecul suferit in afaceri de Dinu Patriciu inceput cu lichidarea lantului de magazine Mic.ro continua cu o alta pierdere, de data aceasta in domeniul alimentatiei publice. Dupa ce a fost nevoit anul acesta sa inchida pentru a doua oara restauranul Heritage, petrolistul lichideaza si pivnita acestuia. Locatia a fost supranumita „restaurantul bancherilor”, dar nu pentru ca acestia luau masa aici, ci pentru ca un numar mare de presedinti si vicepresedinti de banci faceau parte din actionariatul afacerii.

Prestigiu. Vinurile sunt recunoscute de orice cunoscator in oenologie

Dotat cu un bucatar titrat cu trei stele Michellin, restaurantul luxos,  aflat intr-o zona de lux a Bucurestiului, in Gradina Icoanei, nu si-a atins targetul. Administratorul Ana Patriciu, fiica omului de afaceri, isi propusese sa atraga zilnic 40-50 de clienti cu cele trei meniuri fixe de 240, 390 si 550 lei, fara vin. Nu a avut succes! Vinurile erau achizitionate prin distribuitori romani si, din experienta clientilor, se stie ca cine indraznea sa mai ceara o a doua butelie de acelasi fel risca sa fie refuzat pe motiv de lipsa. Intr-un fel, cine risca sa scoata atatia bani, risca sa nu fie satisfacut pe masura cheltuielilor.

Pierdere. Dinu Patriciu ar trebui sa se testeze la unul din cursurile de business initiate de el sa vada la ce se pricepe mai exact

Cele 194 de sampanii si vinuri, plus un coniac Hennessy Richard, vor avea un pret de pornire de 6.000 euro, iar pentru colectia de vinuri albe de 1.200 euro. Vor fi licitate nume ca Chateau Lafite, Chateau Pontet Canet, Chateau Calon Segur, Chateauneuf-du-Pape, Domaine Faiveley sau o sticla de 3 litri de Dom Pérignon Vintage, din 1993, cu un pret de pornire de 2.400 euro.

author avatar
Manuela Golea
906 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger