AcasăNewsPatriciu face un pas Mic.ro spre vanzare

Patriciu face un pas Mic.ro spre vanzare

Dinu Patriciu stie sa vanda scump ceea ce a cumparat ieftin

Prin targ umbla zvonul ca magnatul Dinu Patriciu, cel mai bogat roman (sau nu, dupa spusele sale), ar vrea sa vanda reteaua de magazine Mic.ro, posibil catre britanicii de la Tesco.

Dinu Patriciu stie sa vanda scump ceea ce a cumparat ieftin

Dinu Patriciu lansa in toamna anului 2010 primul magazin Mic.ro, iar acum are 700 de unitati. Patriciu si-a propus atunci ca, pana la finele anului 2012, sa deschida in total 2.000 de magazine Mic.ro. Bazandu-se pe o investitie totala de aproximativ 250 milioane de euro, Dinu Patriciu anunta ca vrea sa ajunga in doi ani la o cifra de afaceri de cel putin 1,5 miliarde de euro. Potrivit Capital, in ultima vreme, unele magazine Mic.ro au stat mai mult inchise sau cu rafturile cam golase, iar pe piata au aparut zvonuri potrivit carora reteaua Mic.ro ar urma sa fie vanduta catre britanicii de la Tesco. Reprezentantii Mercadia, firma care opereaza reteaua Mic.ro si Mac.ro sustin, citati de Capital,  ca ar fi doar zvonuri si ca, desi unele magazine neproductive vor fi inchise, altele noi vor fi deschise.  Zvon sau nu, Dinu Patriciu stie sa faca bani  si sa vanda scump ceea ce a cumparat ieftin.

Piesa de rezistenta a Rompetrol a fost uriasa rafinarie Petromidia, pentru care Patriciu a achitat in 2001 suma de 615 milioane dolari. In august 2007, magnatul a vandut 75% din Compania Rompetrol catre Kazmunai Gaz, pentru suma de 2,7 miliarde de dolari SUA, de peste patru ori mai mult fata de cat a platit initial, iar pentru restul de 25% a mai obtinut 75 de milioane de dolari.

author avatar
Arpad Dobre
509 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger