AcasăNewsPreviziunile lui Patriciu: Euro va disparea curand pentru ca ne-a facut pe...

Previziunile lui Patriciu: Euro va disparea curand pentru ca ne-a facut pe toti sa suferim!

Dinu Patriciu stie sa vanda scump ceea ce a cumparat ieftin

Invitat la emisiunea “Ultima ora”, ce este difuzata la aceasta ora la Realitatea TV, omul de afaceri Dinu Patriciu a declarat ca, in Europa, nu poate supravietui o moneda unica decat daca e legata de un sistem fiscal unic. “Moneda europeana va dispare de dorit in cat mai scurt timp cu putinta, pentru ca ne face pe toti sa suferim”, sustine Patriciu.

In opinia sa, ar fi de dorit ca in acest an politicienii europeni sa ajunga la concluzia ca moneda unica trebuie eliminata.

Miliardarul ne sfatuieste in ce sa economisim: “Economiile trebuie tinute in moneda americana sau in metale pretioase”.

Am intrat in criza din cauza sistemelor de protectie sociala demagogice, nu din cauza bancherilor

Din pacate, Europa are un mare handicap-in anii comunismului,  a incercat sa se protejeze introducand sisteme de protectie sociala demagogice. In dorinta de a-i face pe oameni sa traisca mai bine au incurajat traiul pe datorie, atat la nivel individual, cat si la nivelul statelor. De aceea am intrat in criza acum trei ani, nu datorita bancherilor, sustine Patriciu.

PNL nu-si mai promoveaza ideologia si va ajunge intr-o fundatura

PNL a lasat locul liber in zona de dreapta in momentul in care a intrat intr-o alianta pe care nu o conduce. Nu-si mai promoveaza propria ideologie, ceea ce il va duce intr-o fundatura. Oamenii politici speculeaza locurile libere pe care le gasesc. Toate masurile anticriza luate de Guvern sunt jumatati de masura si dovedesc acest lucru. Exista o falsa preocupare sociala.

Cat despre membrii USL, Patriciu sustine ca, de cate ori I s-a oferit ocazia sa stea de vorba cu ei, le-a spus ca, in loc sa propuna o alternativa pozitiva cu masuri concrete, ei stau la taclale.

Nu doresc tulburare nicaieri. Incerc sa nu creez niciun fel de zbucium inutil intr-un partid pe care-l simt ca acasa, a raspuns Patriciu unei intrebari legate de nevoia unui alt presedinte la PNL. “Greu de spus” pentru Patriciu si daca va veni USL la putere.

„Nu vad nicio deosebire intre USL si guvernarea actuala”

“Intotdeauna am fost adeptul compromisurilor care nu te compromit. Atunci cand din necunoastere vad tot felul de traznaicare sunt prinse de coada si dusa pana in panzele albe, am tot dreptul sa le critic. Nu pot sa spun ca as fi pro USL sau pro guvernarea actuala. As vrea sa vad cine sunt acei oameni care sunt capabili sa o guverneze spre binele ei, nu spre interesele altora. Nu vad nicio deosebire”, sustine Patriciu.

Masurile imediate ale lui Patriciu: Reducerea fiscalitatii, TVA 15%, scaderea impozitarii directe

“Trebuie imediat anuntata miscorarea fiscalitatii de la 1 ianuarie 2012. Impozitarea directa trebuie sa scada drastic. Taxa unica trebuie sa fie zero in Romania, TVA-ul trebuie sa scada cel mult la 15% pentru ca altfel circuitele financiare se blocheaza. Ca manager, va spun ca necazul principal este incoerenta acestui sistem fiscal. Trebuie facuti pasi grabiti -as imparti proprietatea statului in fonduri de investitii care sa aiba un management privat, in asa fel incat sa inceapa sa produca. Ar fi primul pas spre provatizare ce se poate face foarte repede, in cateva luni, nu in ani”, a declarat Patriciu.

Patriciu premier, „un vis indus” al domnului Stelian Tanase

Intrebat despre posibilitatea de a fi premierul lui Traian Basescu, asa cum anunta intr-un editorial analistul Stelian Tanase, Patriciu spune ca aceasta este doar “un vis indus al domnului Tanase”.

“Este o varianta absolut utopica. Eram in vacanta si am raspuns din prima clipa ca nu e nimic real in aceasta afirmatie. E un vis indus, nu propriu. Ma refeream, la faptul ca am auzit si eu acest zvon circuland prin lume si l-am dezmintit de cate ori a fost cazul’, a precizat Patriciu.

 


author avatar
Dana Conerth
588 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger