AcasăNewsPatriciu baga Mic.ro in insolventa

Patriciu baga Mic.ro in insolventa

Dinu Patriciu a dat-o in bara cu micile sale “bacanii”

Compania care detine lantul de magazine Mic.ro, controlata de omul de afaceri Dinu Patriciu, a cerut intrarea in insolventa.

Dinu Patriciu a dat-o in bara cu micile sale “bacanii”

Coincidenta sau nu, cererea a fost depusa la Tribunalul Bucuresti la scurt timp dupa ce s-a aflat ca Grupul Tiriac Auto, detinut de Ion Tiriac, a intrat pe lista firmelor care a solicitat intrarea in insolventa a Mic.ro ca urmare a unor datorii neachitate de peste cinci milioane de lei.

Ce-i drept, problemele cu creditorii ale retailerului autohton treneaza de o buna bucata de vreme, la finele anului trecut, Dinu Patriciu sustinea ca a fost nevoit sa schimbe planul de afaceri „din cauza sistemului bancar ostil”.

author avatar
eNational
239 afisari

1 COMENTARIU

  1. Ingenioasa schema respectabilului Domn, Patriciu..un tun de 160 milioane euro pe prafurile astea, e ceva!
    Din 160 milioane, sa zicem ca a investit si el cateva, maxim 10 mil. Restul? Restul s-au dus intr-o retea complicata de offshore-uri…
    Din buzunarul propriu nu a investit NICI MACAR UN LEU, poate doar pentru infiintarea firmei…Atat.
    Este o schema gandita de la inceput sa aduca multi bani. Dupa ce creditorii sunt strosi la maxim se demareaza o procedura complicata de insolventa iar apoi faliment controlat.
    Din acest faliment va imparti banii (ascuns de ochii curiosilor si ai statului) doar cu cine va dori el..
    Credeti voi ca statea vreodata, de ex., Tiriac sa-i dea teapa Patriciu? Il dau exemplu pe Tiriac deoarece el e cel mai cunoscut creditor al MIC.RO.
    Patriciu a venit cu urmatoarea idee: iau bani si marfa de la toti dar voi inapoia doar cui vreau eu (termene ametitoare de plata, 120 zile pentru mobilier pentru magazine, instalatii magazine, softuri, masini, mancare,etc., TOTUL a fost achizitionat cu plata la termen)..
    Revenind la Tiriac, mai exact Patriciu a luat bani si din Unicredit Bank si Unicredit Leasing – masini, bani pe care nu-i va returna niciodata pe cale legala.. Legal, dupa ce se judeca insolventa, ii va da lui Tiriac o parte din parcul auto inapoi iar “la negru”, cateva milioane bune, conform intelegerii..Dandu-i datoria in felul asta scapa amandoi de platit taxe si impozite la stat… Castiga amandoi.. Tiriac ramane si cu masinile si cu cateva milioane ferite de taxele si impozitele romanesti, iar Patriciu ramane cu toti banii (foarte, foarte multi).
    Banii astia fiind negri va trebui cumva, peste cativa ani, sa-i spele…
    Restul creditorilor (prostii care nu au avut o prietenie cu Patriciu) vor primi presul de la intrare in Cubic Center, perdele, chiuvete, pix-uri si suportul pentru hartia igienica..

    Inca ceva, Mic.ro Retail apartine grupului Mercadia, Mercadia apartine lui Arch Industries tot din Olanda iar Arch Industries apartine lui DP Holding din Elvetia…
    V-ati prins? 3 offshore-uri..
    O sa va intrebati: nu au cum sa dispara atatea milioane fara urma?!?!.. Ba da.. Pentu ca principalul atu al offshore-urilor este ca in tarile in care sunt infiintate exista niste legi care le protejaza. Mai exact statele respective nu au voie sa furnizeze informatii legate de datele financiare ale acestor firme..
    Patriciu: Catch Me If You Can!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger