AcasăNewsPatriciu a vandut Adevarul inainte de alegeri

Patriciu a vandut Adevarul inainte de alegeri

Dupa ce a bagat in faliment lantul de magazine Mic.ro, Dinu Patriciu a decis sa scape si de trustul de presa Adevarul Holding. Culmea, chiar inainte de alegeri, total atipic pentru un patron de ziare! Noul proprietar al trustului este fondatorul primei agentii de publicitate din Romania si fostul patron al Prima TV si Kiss FM, Cristi Burci.

Dinu Patriciu a decis sa-i vanda lui Burci imediat dupa ce a fost achitat in dosarul Rompetrol

Proaspat achitat in dosarul Rompetrol, omul de afaceri Dinu Patriciu a decis sa se debaraseze de trustul de presa Adevarul Holding. El a semnat un angajament cu afaceristul Cristian Burci, viitorul patron al ziarelor Adevarul si Click!, precum si al celorlalte publicatii detinute pana mai ieri de Patriciu.

Cristi Burci a luat Adevarul cu tot cu datoriile uriase

Discutiile cu Burci au inceput chiar dupa ce Patriciu a fost achitat in dosarul Rompetrol, iar potrivit Paginademedia.ro, cei doi au batut palma ieri dimineata, la ora 02.50, dupa 20 de ore de negocieri.

Peter Imre ramane director general

Intr-un interviu publicat pe Paginademedia.ro, Burci declara ca vede in „Adevarul” o oportunitate extraordinara. „Cred ca Adevarul Holding este o fabrica de continut care poate constitui o baza fantastica pentru tot ce inseamna continut digital, foto, video etc. Cred ca avem cea mai mare fabrica de continut din Romania care poate merge catre toate ecranele: computer, tableta, Ipad, TV. (…) Datoriile vor fi recalculate, esalonate si platite. Vor fi stinse. (…) Peter Imre va ramane director general al Adevarul Holding. Ne cunoastem de 22 de ani”, a declarat Burci. Luand in calcul decizia bizara a lui Patriciu de a vinde trustul inainte decampania electorala, ramane de vazut ce va hotari Burci dupa alegeri si daca „Adevarul” va renaste din propria-i cenusa sau va fi vandut ori, pur si simplu, ingropat.

Cine este Cristi Burci?

Noul patron al trustului de presa Adevarul a facut primele afaceri in Romania la inceputul anilor ’90. Revenit din Statele Unite ale Americii, a infiintat prima agentie de publicitate din Romania, Graffiti/BBDO, din care mai detine, in prezent, o participare minoritara (6,5%). El a fost cel care a readus in Romania serialul Dallas. Tot in anii ’90 a inceput sa investeasca si in media. In 2003, a cumparat postul Radio Contact si i-a adus pe Serban Huidu si Mihai Gainusa la postul lui. Cu un nou nume – Kiss FM – si o noua structura, postul a ajuns  pe primele locuri in audienta. In 2005, Burci a vandut Prima TV, Kiss FM si Star FM, pentru 30 de milioane de euro.  A cumparat Romvag, Fabrica de Vagoane Arad si fabrica de vagoane Meva (din Turnu Severin), pe care le-a reunit in International Railway Systems (IRS).

author avatar
Dan Bratu
531 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger