AcasăNewsPatriarhul Daniel primeste titlul de Cetatean de Onoare al Capitalei

Patriarhul Daniel primeste titlul de Cetatean de Onoare al Capitalei

Implicarea patriarhului Daniel in investirea lui Klaus Iohannis ii dezbina pe alesi

Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, Preafericitul Daniel, primeste o distinctie onorifica din partea municipalitatii.

Mai exact, titlul de Cetatean de Onoare al Municipiului Bucuresti. Demersul a primit unda verde joi, in cadrul sedintei de Consiliu General.

Initiativa a venit din partea primarului Gabriela Firea, iar in cursul acestei ultime zile din ianuarie proiectul de hotarare prin care i se acorda Patriarhului Daniel titlul simbolic, „in semn de recunostinta pentru activitatea social-filantropica, liturgica si misionara desfasurata pe plan national si international”, a fost aprobat.

Totodata, Primaria Capitalei transmite ca propunerea ca Preafericitul Parinte Daniel sa primeasca aceasta distinctie „vine si ca urmare a realizarii lucrarii publice „Catedrala Mantuirii Neamului” de o mare valoare pentru Bucuresti si pentru intreaga tara, care va aduce in ansamblul ei, atat Muzeul Crestinismului Romanesc, Caminul pentru pelerini, un Centru de diagnostic si tratament, cat si un Centru de Conferinte, toate in incinta Catedralei”.

Titlul onorific acordat de municipalitate se adauga celui acordat, in urma cu 12 ani, de la Cotroceni. Atunci, Patriarul Daniel primea Ordinul National „Steaua Romaniei” in grad de Mare Cruce, acordat de catre seful statului de la acea vreme, Traian Basescu.

author avatar
Cristina Stefan
178 afisari

1 COMENTARIU

  1. EL TITLURILE TREBUIE SA LE AIBA DE LA DUMNEZEU NU DE LA pamantenii pacatosi. DE MII DE ANI, IN ROMANIA NU SE POT LIMPEZI APELE TULBURI………….. SI NICI SEPARA VALORILE UMANE DE NON VALORI SAU DE GUNOAIE, LATURI ,ZOI UMANE ETC .

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger