AcasăNewsPatriarhul Daniel: Nu mai incape Sinodul in altar

Patriarhul Daniel: Nu mai incape Sinodul in altar

Inaltarea Catedralei Mantuirii Neamului este proiectul de suflet al Patriarhului Daniel

Sustinut de mai toti politicienii, care nu au curaj sa se puna rau cu inaltele fete bisericesti, proiectul Catedralei Mantuirii Neamului a fost insa o enigma pentru muritorii de rand.

Inaltarea Catedralei Mantuirii Neamului este proiectul de suflet al Patriarhului Daniel

Misterul a fost elucidat, deunazi, chiar de Preafericitul Parinte Daniel, care a explicat de ce bagam peste 300 de milioane de euro intr-o constructie mai mare decat Casa Poporului. Concret, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane a sustinut ca unul dintre motive ar fi inghesuiala.

“S-a vazut ca numarul membrilor Sfantului Sinod nu mai este de 12, ci de 55, si nu pot intra in altarul acestei Catedrale sa slujeasca impreuna deoarece este prea mic. Aceasta a fost o catedrala mitropolitana provizorie, sfintita in 1968 si declarata Catedrala Patriarhala Provizorie in 1925. Acum este timpul sa folosim libertatea noastra spre a construi o biserica potrivit nevoilor liturgice, dar si demnitatilor unui popor crestin si jertfelnic”, ne-a luminat Patriarhul Daniel.

author avatar
Adelina Ionicel
439 afisari

2 COMENTARII

  1. Extraordinar, dar spaga in buzunare va mai incape, sfintia voastra? Avand in vedere ca popii, nu preotii, cer si iau bani si la nastere, si la botez, si la cununie, si la inmormantare, sa plateasca ei, caci ei nu incap in altar, nu noi, enoriasii.

  2. S-au inmultit si mai ales s-au ingrasat, de aceea nu mai au loc. Dar numai pt motivul asta nu se face o asemenea catedrala megalomanica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger