AcasăNewsPatriarhul Daniel, îndemn ferm pentru români: „Respectați cu strictețe sfatul medicilor şi...

Patriarhul Daniel, îndemn ferm pentru români: „Respectați cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare”

Patriarhul danielPatriarhul Daniel

Patriarhul Daniel le transmite un mesaj românilor, cu ocazia pelerinajului de Sfântul Dumitru din Capitală. Înaltul prelat spune că „viaţa şi sănătatea sunt daruri ale lui Dumnezeu pe care noi trebuie să le păstrăm şi să le cultivăm cu multă rugăciune, smerenie şi multă grijă, respectând cu strictețe sfatul medicilor şi măsurile sanitare hotărâte de autoritățile competente.”

Contextul în care capul Bisericii Ortodoxe Române dă aceste semnale credincioșilor este unul cu totul deosebit, ținând cont de situația sanitară și epidemiologică din România, în care zeci de mii de români se infectează săptămânal, iar câteva mii mor răpuși de COVID-19.

„Pelerinajul din anul acesta la moaștele sfinților poate fi un moment de înnoire duhovnicească, de vindecare sufletească și trupească pentru toți”, a transmis vineri PF Daniel.

Pentru a putea purta crucea multor suferințe și încercări pe care le-a adus pandemia actuală şi pentru a simţi ajutorul lui Hristos Cel Răstignit și Înviat, este necesar să ne întărim în credință, să sporim rugăciunea și să săvârșim fapte de ajutorare a celor bolnavi şi neajutoraţi”, afirmă Patriarhul României în mesajul publicat de basilica.ro.

Preafericirea Sa îndeamnă credincioșii ca, pe lângă mai multă empatie și sprijin pentru semeni în contextul actual, să dea dovadă și de smerenie și grijă pentru propria sănătate prin respectarea cu strictețe a sfatului medicilor şi a măsurilor sanitare hotărâte de autoritățile competente.

author avatar
Andreea Vlad
143 afisari

3 COMENTARII

  1. Mesajul Preafericitului s-a schimbat radical de când cu dosarul în preparare ca urmare a dezvăluirilor Rekorder. Pe întregul parcurs al pandemiei Preafericitul ne-a asigurat că Biserica nu se poate implica în promovarea vaccinării. Dar acum, când medicii sunt rași, tunși și frezați dacă se exprimă că nu sunt de acord cu vaccinarea, Preafericitul ne îndeamnă să mergem la medici și să facem întocmai cum spun ei. Cândva, o găină fugărită de un cocoș cu intenții porcoase a gândit: „Dacă fug zice că sunt proastă, dacă stau zice că sunt curvă. Așa că mai bine mă împiedic”. Și patriarhul s-a împiedicat. Eu însă sunt convins că ne-a vândut Satanei. La următoarea târguială va promova dreptul persoanelor de același sex de a se cununa în biserică.

  2. Mă duc la biserică pt slubă nu pt părerile preotului. La predică nu stau dac-o ia pe arătură

  3. Bai Daniel, bai mare barosan pe viata in Walachistan, cu ce te-au strans la boase criminalii astia, de te-ai speriat asa ? Bai, esti prost sau numai te faci ? Vrei sa dati faliment si voi, asa cum o sa dea toate mall-urile in perioada imediat urmatoare ? Welcome to The Brave Noob World, bai mare barosan al bisericii ortodoxr romane, nu te fa de kakat, bai barosane !! Vezi ca in curand vine in vizita pe Terra Barbosul Suprem, si sa vezi ce cap in gura o sa iti iei daca o sa creada ca nu ai fost demn de El, asa ca schimbati-ti rapid discurusl public, daca nu vrei sa ti-o iei in freza de la multimea dez-lantuita !! A ha ha, bai Daniel, acum urmeza faza cu hold-up-ul, adica banii sau viata !! vezi ca adoratorii diavolului din cultul covidian o sa iti ia di banii si viata, cu diavolul nu te targuiesti, bai barosane !! 🙂

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger