AcasăNewsPatriarhul Daniel ia atitudine în scandalul ÎPS Teodosie - Vasile Bănescu. Cum...

Patriarhul Daniel ia atitudine în scandalul ÎPS Teodosie – Vasile Bănescu. Cum va fi tranșată situația

patriarhul danielPatriarhul Daniel ia atitudine în scandalul ÎPS Teodosie - Vasile Bănescu. Cum va fi tranșată situația

Patriarhul Daniel a avut prima reacție în scandalul de la vârful Bisericii Ortodoxe. Înaltul prelat i-a trimis o scrisoare Arhiepiscopului Teodosie, în care i-a reproșat că „Produce tulburare în Biserică”.

Șeful Bisericii a decis să se implice direct în disputa dintre arhiepiscopul Tomisului şi purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române după un schimb de replici extrem de acid între cei doi. Situația ar urma să fie tranșată la următorul Sinod din data de 5 iunie.

Patriarhul Daniel i-a trimis o scrisoare Arhiepiscopului Tomisului

„Trebuie oprită polemica în relația cu Domnul Bănescu, deoarece produce tulburare. Problema distincției dintre poziția oficială a Bisericii și opiniile individuale ale ierarhilor, clericilor și mirenilor va fi discutată la următoarea ședință a Sfântului Sinod”, este mesajul trimis.

Ideea celebrării Paștelui odată cu credincioșii catolici a generat patimi în loc de dezbateri.

Cea mai aprinsă polemică s-a iscat între Arhiepiscopul Tomisului și purtătorul de cuvânt al Patriarhiei. Dialogul de la distanță dintre cei doi a continuat și în Săptămâna Luminată și a culminat cu un atac fără precedent lansat de Arhiepiscopul Teodosie.

Vasile Bănescu a reacționat printr-un mesaj, în care vorbește despre „minciună cruntă” și un atac alimentat de „ură și furie”, care „dezonorează pe oricine”.

author avatar
Andreea Vlad
665 afisari

13 COMENTARII

  1. NEINTERESANT…ISUS A INVIAT O SINGURA DATA…..DECI NU POTI SA AI N-SHPE FELURI DE PASTE

  2. Iar tu sarbatoresti Pastele ma-tii.Daca ai fi citit si tu ceva in viata ai fi aflat ca shisma au produs-o catolicii in 1054.impotriva ortodocsilor.Nu mai da cu parere in Ei au decalat Pastele de cel adevarat doar pentru a fi altfwl decat ortodocsii.Nu te mai arunca in discutii pentru care nu esti pregatit.

  3. & Într-un comentariu de la un alt articol de la o altă publicație a fost adus în discuție faptul că ortodocșii iau lumina de la Ierusalim , ceea ce nu ar fi și la catolici, ?

  4. ,,Intrebare spune:
    29 APRILIE 2023 LA 17:10
    Ar fi bine daca am avea Pastele odata cu Catolicii Dar Catolicii le-at convenii Sa aiba Pastele odata cu Ortodocshii Sa vina Sfanta Lumina de la Ierusalim ? Nu cred ca se plate ! ”

    Cotidianul

  5. Scandalos este că Bănescu reprezintă Biserica. Scandalos că este menținut, în ciuda derapajele teribile. Un semidoct cu aere de „telectual”, cu un limbaj căutat, dar care nu știe sensul cuvintelor folosite. Un personaj plin de ură viscerală, care insultă pe oricine are altă opinie. Probabil, așa arată acțiunile sale, a cam întors armele împotriva Bisericii. Păstrand acest personaj, Patriarhul se compromite, e de aceleași parte, sau nu are nici o putere în fața masoneriei.

    • Nu degeaba oamenii nu mai au incredere in preoti.
      De mireni, disputele dogmatice sunt departe.
      Pt ei conteaza ca stau cu mortul pe masa si popa nu vine sa citeasca stalpii pt ca e plecat in minivacanta de 1 Mai la mare. Bietii oameni, ajung sa zica ‘Multumesc!’ ca , barem, vine popa la inmormantare.
      Nu mai zic despre altele multe, toate cu sume fabuloase, fara chitanta si taxe.
      Asa sunt tolerati popii de Biserica ( institutia Bisericii, nu simbolul religios).
      Pana cand om zice toti ca suntem atei si ne-om inmormanta mortii si fara slujba, daca tot o pica inmormantarea in weekenduri si minivacante, cand sunt popii ocupati cu baruri, restaurante, cluburi, hoteluri, plaje, etc.
      Va trebui curand sa se ia si masura inmormantarii civile, sa poti sa o faci si fara preot acolo unde ai loc de veci. Ori, mai bine pentru toti, sa te lase sa poti sa angajezi orice preot doresti si in care ai incredere, ca la profesiile liberale.
      Stiu ca nu e tocmai religios ori suna urat, dar nici sa stea mortul in capela pana vine popa din minivacanta nu e o solutie.
      Cam pe-aici sunt problemele oamenilor de rand cu institutia Bisericii. Disputa IPS Teodosie – Banescu e mult prea departe de noi.

      • Se întâmplă toate astea, tocmai pentru că Disputa problemele astea sunt mult prea departe de noi.

  6. Se poate să avem Paștele la aceeași dată, dacă se întorc la ortodoxie. Orice altă variantă este scismatică.

  7. Cand se cajculeaza pastele ortodox si primeste lumina tine si de pozitia astrala a soarelui si universului asa ca sa ne lase papistasii cu toata cohorta lor de latrai interni cu unirea datei, ei nu mai cred decat in papa ca trimis atotputernic dar e doar lobbyst al neomarxismului.nu ne intereseaza!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger