AcasăNewsPatriarhia Romana, reactie dura dupa ce Madalin Voicu a numit preotii "derbedei"

Patriarhia Romana, reactie dura dupa ce Madalin Voicu a numit preotii „derbedei”

Reprezentantii Patriarhiei au emis un comunicat prin care condamna atitudinea deputatului Madalin Voicu, dupa ce social-democratul a numit preotii „derbedei”.

„Un ales al poporului insulta clerul ortodox”, se precizeaza in reactia Patriarhiei, care considera ca atitudinea lui Voicu la adresa preotimii, generalizand in mod calomnios, incita la ura fata de acestia din urma. „Exprimarea injusta si insultatoare a domnului deputat PSD Madalin Voicu privind clerul Bisericii Ortodoxe Romane si conducerea acesteia este dezonoranta pentru domnia sa, intrucat se bazeaza pe generalizari calomnioase ale unor cazuri izolate. Atitudinea sa promoveaza ostilitatea fata de Biserica si incita la ura fata de o categorie socio-profesionala, preotimea, intr-o perioada in care in societatea romaneasca exista multa confuzie si incertitudine”, se arata in comunicatul BOR.

Patriarhia a precizat si ca a facut o sesizare la CNA, pentru ca emisiunile in care au fost facute respectivele afirmatii sa fie analizate.

Madalin Voicu a declarat, recent, ca la acest moment credinta s-ar fi transformat in „bisnitarie” si ca, exceptand trei cazuri de preoti pe care ii cunoaste, restul ar fi niste „derbedei”. „Inainte credinta, Dumnezeu, clerul, fermentul ortodox aveau o chestie, o piosenie, era o treaba serioasa, cu mult mai aproape de ceea ce numim noi credinta. Acum e bisnitarie. Nu mai e cum a fost. (…) Totul e o smecherie. Cunosc trei preoti, cred, pentru care as baga mana in foc ca sunt oamenii care cred in meseria lor si care sunt in stare sa-ti limpezeasca sufletul. Restul sunt derbedei, cu patriarhul Daniel in frunte”, a spus Madalin Voicu, la Antena 2.

346 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger