AcasăNewsPatriarhia reactioneaza in privinta cazului socant din Berevoiesti

Patriarhia reactioneaza in privinta cazului socant din Berevoiesti

Situatia din localitatea argeseana, care a ingrozit o tara intreaga, ajungand sa fie redata si in paginile -tiparite sau electronice- ale unor publicatii internationale, nu a fost trecuta cu vederea la nivelul Patriarhiei.

Ai carei reprezentanti indeamna, la randul lor, slujitorii Bisericii, in speta preotii, sa sesizeze astfel de situatii de genul cazului din comuna argeseana Berevoiesti, unde in urma unei descinderi a politistilor si a procurorilor s-au aflat amanunte cutremuratoare, dar si persoane tinute in lanturi, inclusiv copii. Si pe langa sesizari, sa comunice mai mult cu enoriasii, astfel incat faptele antisociale sa fie prevenite.

„Este deplorabil ca autorii acestor fapte incalificabile s-au pretat fara nici un scrupul la acte total incompatibile cu morala crestina si cu demnitatea persoanei”, considera reprezentantii Patriarhiei, cu referire la cazul in care zeci de persoane- minori si adulti „au fost sechestrate si supuse unui regim inuman de sclavie”. Totodata, aceeasi sursa adauga – intr-un comunicat de presa- ca spera ca atat membrii comunitatii locale, cat si autoritatile din Berevoiesti- fie ca e vorba de primarie, politie si chiar Biserica – vor gasi solutii pentru a-i ajuta pe cei care s-au aflat intr-o situatie greu de imaginat.

Va reamintim ca 38 de persoane au fost retinute, tarziu seara trecuta, dupa ce au fost audiate in cazul de fata. Imaginile suprinse in timpul perchezitiilor facute, deunazi, de politisti si procurori ai DIICOT sunt greu de privit. La fel si detaliile care au fost facute publice din directia anchetatorilor, care au dezvaluit ca exista suspiciuni ca unele victime ale gruparilor infractionale ar fi fost rapite, din gari si autogari, uneori chiar din propriile locuinte, unele fiind obligate sa munceasca, altele sa cerseasca sau chiar sa fure lemne. Ar mai fi de spus faptul ca, din cate au anuntat oamenii legii, totul s-ar fi desfasurat inca de acum 8 ani.

sursa foto: DIICOT

author avatar
Cristina Stefan
188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger