AcasăNewsPatraru iese din nou la rampa: "raspundem si provocarilor tampite"/"normal ca avem...

Patraru iese din nou la rampa: „raspundem si provocarilor tampite”/”normal ca avem lista”

Episodul al carui protagonist a fost, recent, chiar la Digi 24, Dragos Patraru par departe de a se stinge.

In replica la materialul prezentat in urma cu doua seri, la „Statea natiei”, emisiunea pe care Dragos Patraru o realizeaza la postul TV amintit, Cosmin Prelipceanu, redactorul-sef la televiziunea lui Teszari, a iesit „pe sticla”, seara trecuta, cerandu-i celui dintai sa prezinte, in cazul in care si are asa ceva, „lista acoperitilor” de la Digi 24. In caz contrar, Patraru a fost amenintat cu instanta.

Reactia lui Patraru nu s-a lasat aspeptata. De aceasta data replica, publicata pe contul sau de Facebook si urmata de un numar insemnat de comentarii, suna astfel:

„Am primit sute de mesaje ieri, primim in continuare, va multumim. Incerc sa raspund la toate, sper sa reusesc. Stati linistiti la locurile voastre, nu plecam nicaieri. Avem contract pe trei ani (apropo de ce sustin idiotii de serviciu). Diseara, la emisiune, raspundem si provocarilor tampite venite din partea unor tipi aroganti, care au inteles sa-si bata joc de increderea telespectatorilor, departand postul de normele jurnalismului prin ocolirea unor subiecte delicate pentru companie. Cred cu tarie ca toata aceasta discutie publica e foarte buna si poate scutura Digi24 de toate etichetele care i s-au pus in ultimii ani. Ne vedem diseara, la 22.30, la Digi24. Va multumim pentru sustinere, fara voi am fi fost probabil acasa acum.

PS: Aaa, sa nu uit. Si lista. E, ce vorbesti, ma, normal ca avem lista”.

Pe langa interventia avuta in fata camerelor, din studioul Digi 24, Prelipceanu a ales sa posteze un mesaj si pe contul sau oficial de Facebook, pe care il redam in cele ce urmeaza, integral:

„Suntem siguri ca ati constatat virulenta cu care, dupa atacuri la adresa conducerii RCS-RDS, a companiei insesi, este atacat si postul nostru de televiziune. Se fac acuzatii nefondate, care au un scop ascuns ochilor publicului, scopul nu este numit, un scop legat de o cauza in justitie. In aceasta cauza, atentie, partile au fost obligate de instanta sa pastreze secretul dovezilor. Suntem provocati sa incalcam aceasta obligatie. Dar nu o vom incalca. Suntem provocati sa ne pronuntam inaintea justitiei. Ultima provocare este in mod cert cea a lui Dragos Patraru. Intrucat aceasta maniplare a escaladat, sunt prezentate informatii fara sa fie verificate si fara sa fie cunoscute imprejurarile reale in care s-au petrecut faptele si mai ales, inainte ca autoritatile judiciare sa dispuna masurile legale, pentru a se stabili adevarul judiciar, pentru corecta informare suntem nevoiti sa va anuntam ca declaratiile lui Dragos Patraru nu reprezinta pozitia postului de stiri Digi24. Din respect pentru adevar si din dorinta de a ne pastra neutralitatea intr-o chestiune juridica delicata si complicata, am decis sa solicitam tuturor institutiilor statului implicate precizari cu privire la evenimentele din ultimele zile. Se contureaza deja informatii si se nasc foarte multe intrebari. Despre toate, pe indelete, in zilele urmatoare. Vrem sa stim in folosul cui este facuta aceasta operatiune de mistificare a realitatii. Cui serveste? Influentarea pietei de capital este intentionata? De ce acum toata aceasta operatiune concertata de ascundere a adevarului? S-au scurs in presa informatii din dosar? Cine le-a scurs si in ce scop? Si inca ceva. Intr-un stil care nu face cinste jurnalismului, jurnalismul ar trebui sa se bazeze pe informatii, nu pe zvonuri, Dragos Patraru face o acuzatie extrem de grava. El spune ca unii dintre jurnalistii nostri sunt acoperiti. Il somam public pe Dragos Patraru sa prezinte lista, daca o are si dovezile aferente. In cazul in care nu o va face, il vom da in judecata.”

sursa foto: Facebook/Dragos Patraru

author avatar
Andrei Coman
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger