AcasăNewsPateurile vegetale, boală curată!

Pateurile vegetale, boală curată!

Mâncarea de post din magazine, tratate cu E-uri și vopsea

Posturile religioase pot pune în pericol viața celor care vor să respecte dogmele impuse. Dacă în urmă cu mulți ani aceste produse erau făcute în casă, acum sunt cumpărate din mall-uri unde nu știm ce otrăvuri ascund. Specialiștii nutriționiști susțin că mărcile de produse vegetale sunt un fake și că pun în pericol sănătatea celor care le consumă.

Mâncarea de post din magazine tratate cu E uri și vopsea

Autoritățile au atras atenția că mai mult de jumătate din produsele tip pate vegetal au cel puțin 7 aditivi care sunt o problemă de sănătate pentru cei care consumă astfel de produse. Potrivit unui studiu, aceste pateuri erau făcute în urmă cu 8 ani din legume sau fructe și respectau rețetele adevărate. Doar că industrializarea acestor pateuri a dus la adoptarea lor și că producătorii au început să prepare pateurile în cantități industriale folosind aditivi care pot să ucidă. Astfel, mai mult de 50% din produsele studiate au prezentat cel puțin 8 E-uri. Nutriționiștii spun că este cel mai mare număr de aditivi alimentari găsiți într-un singur produs care se află pe piață. „Cei mai des întâlniţi aditivi alimentari au fost: 76,62% este procentajul produselor în care a fost găsit caragenanul (E407); 74,02% este procentajul produselor în care au fost găsiţi polifosfaţi (E452); 67,53% este procentajul produselor în care a fost găsit monoglutamatul de sodiu (E621); 50,64% este procentajul produselor în care a fost găsit ascorbatul de sodiu (E301); 49,35% este procentajul produselor în care a fost găsit carmin (E120)”, precizează specialiștii.

author avatar
Ramona Feraru
529 afisari

2 COMENTARII

  1. E greu sa gasesti pt post o gama destul de larga de mancare care sa-ti asigure cantitatea minima de calorii. Am sa dau exemplu de cateva mancaruri de post care pot fi mancate atat la mic dejun dejun sau cina, calde sau reci zilnic sau saptamanal.Varza dulce sau murata calita.Varza dulce e deosebit de buna putin sarata cu paine prăjiata aduce cu placinta cu varza consumata dimineata rece sau calda la pranz si seara. Varza acra merge si la pranz si seara oarecum si rece dimineata. Ciuperci prajite cu ceapa merge 3 x. Ciulama de ciuperci merge 3x.Cartofi prajiti merge 3x.Fasole frecata merge 3x.Pilaf merge 3x.Zacusca merge 3x-e cea mai consistenta dintre toate cu 7n aport fantastic de vitamine lipide si grasimi esentiale si o proteina vegetala. Ea scade sub jumate daca zacusca e de comert. Supa de legume poate fi consumata 3x dimineata sub forma de ceai-campus restul farfurie. Dovleacul e iar o mancare utila poti acoperi desert dejun si oarecum pranz. Vinetele pot acoperi alaturi de gem 2-3 mese. Fructele pot acoperi 3x si iarasi ieftine si nu necesita gatire. Morcovul ras cu zahar e un desert nu doar satios dar si f sanatos poate acoperi sau suplini 3 mese consistente de post. As recomanda bisericii sa schimbe branza si laptele cu carne. Deoarece daca intrerupi prima carnea e mult mai usor sa treci la postul total dupa branza si lapte decat invers si e si mai sanatos.

  2. Daca nu aveti un nivel spiritual ridicat sau un nivel duhovnicesc superior, nu va recomand un post dur sau negru deoarece va aduce la lesin. Am vazut multe femei lesinate in biserica din cauza lipsei energiei sau carentei alimentare. Mancati cumpatat binecuvantand mancarea. Asta le da un aport de energie ridicata functie de puterea fiecaruia de rugaciune. Asa se face ca marii duhovnici cand tin post negru se satura satios cu o bucatica mica de anafura luata dimineata la ruga.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger