AcasăNewsPatapievici se leapada de ICR

Patapievici se leapada de ICR

Horia-Roman Patapievici demisioneaza de la sefia ICR

Horia-Roman Patapievici a anuntat ca demisioneaza din functia de presedinte al Institutului Cultural Roman, dupa ce judecatorii CCR au declarat constitutionala ordonanta prin care ICR trecea in subordinea Senatului.

Horia-Roman Patapievici demisioneaza de la sefia ICR

Conducerea ICR va ramane ”in acelasi cadru” si va demisiona dupa ”rezolvarea catorva chestiuni de gestiune punctuala, legata de reducerea severa a bugetului”, a declarat Patapievici, precizand ca ordonanta Guvernului modifica ”misiunea Institutului”.

”Avem de-a face cu subordonarea politica pentru a supraveghea ceea ce ministrul Culturii a numit misiunea centrala a institutiei (ICR –  n.r.)”, a explicat Horia-Roman Patapievici, mentionand ca  Institutul se va transforma  intr-un soi de ”agentie nationala de propaganda”. ”Nimeni din afara, si ma refer la partenerii nostri – Consiliul Britanic, Institutul Francez, Institutul Italian de Cultura, nu va mai recunoaste in viitor ICR, institutia partenera pentru programele pe care noi le-am dezvoltat in ultimii sapte ani”, a conchis Patapievici.

author avatar
Ana-Maria Ludatser
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger