AcasăNewsPatapievici demisioneaza de la conducerea ICR

Patapievici demisioneaza de la conducerea ICR

Horia-Roman Patapievici a anuntat ca, drept urmare a deciziei CCR privind trecerea Institutului Cultural Roman in subordinea Senatului, intreaga conducere a ICR, inclusiv el, va demisiona.

Presedintele Institutului Cultural Roman, Horia-Roman Patapievici a anuntat, marti, ca intreaga conducere a ICR isi va prezenta in scurt demisia, dret urmare a deciziei judecatorilor Curtii Constitutionale de a aproba Ordonanta de Urgenta privind trecerea ICR de sub autoritate Prezidentiala sub cea a Senatului.

Potrivit declaratiei acestuia pentru agentia Mediafax si preluata de realitatea.net, demisiile vor surveni in scurt timp dupa „rezolvarea catorva chestiuni de gestiune punctuală, legata de reducerea severa a bugetului” institutului.

Mai exact, dupa ce Ministerul Finantelor va opera o serie de modificari, incluzand reducerea bugetului institutului cu 14.5 milioane de lei. De asemenea, potrivit reprezentantilor ICR, li s-a cerut din partea Ministerului, sa se incadreze in restul sumei prevazute pana la finalul anului trecut, de 28.5 milioane de lei.

Acest lucru este insa imposibil dat fiind faptul ca, pana in acest moment,  Institutul a cheltui sau s-a angajat in proiecte  aflate in derulare in suma de 29 milioane de lei, fapt ce ar conduce ca, pana la finalul anului, ICR sa functioneze pe minus.

decizia membrilor ICR survine dupa ce, marti, Curtea Constitutionala (CCR) a stabilit ca prevederile Ordonantei de Urgenta (OUG) 27 pe 2012, referitoare la trecerea Institutului Cultural Romana (ICR) din subordinea Presedintiei in cea a Senatului este constitutionala.

author avatar
Ionut Zgimbau
161 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger