AcasăNewsPaszkany, audiat la DIICOT

Paszkany, audiat la DIICOT

(foto: presalocala.com)

In conditiile in care in prima parte a zilei s-a aflat de perchezitiile facute de procurorii Antimafia la clubul CFR Cluj, dupa pranz, omul de afaceri a ajuns la audieri, la sediul teritorial clujean al DIICOT-ului.

(foto: presalocala.com)

Arpad Paszkany a intrat la audieri, la DIICOT Cluj, in jurul orei 13 si aparasit sediul procurorilor dupa aproximativ o ora si jumatate, mai percis in urma cu doar cateva minute. „Daca esti chemat, vii”, a precizat afaceristul, fara sa faca prea multe alte precizari in privinta prezentei sale la DIICOT Cluj.

Va reamintim ca in acest caz se vehiculeaza ca prejudiciul ar fi in jurul a 8, 5 milioane de euro. S-au facut nu mai putin de 20 de perchezitii, atat in Capitala, cat si in Cluj, verifcari ce sunt urmate de audierea a 10 persoane, din cate au precizat procurorii.

Mai exact, reprezentantii DIICOT au anuntat, intr-un comunicat, faptul ca „cauza exista suspiciunea rezonabila ca in perioada 2008 – 2013 mai multe persoane, avand atributii de gestiune sau administrare  in cadrul unei societati comerciale care detine un club sportiv, si-au insusit suma  de 8.485.682 euro din patrimoniul respectivei societati”, ca „s-a retinut ca activitatea infractionala a fost savarsita prin intermediul mai multor entitati rezidente si nerezidente (firme off-shore din Cipru si din Seichelles) controlate faptic de catre un membru al grupului. Din cercetarile efectuate in cauza a rezultat ca firmele off-shore au fost folosite  pentru prestarea unor servicii de consultanta si intermediere in domeniul sportiv cu privire la care exista suspiciuni de fictivitate (privind transferul unor jucatori de la club, optimizarea activitatii echipei si altele) ori care au executat debite fata de clubul sportiv provenind din cesiuni de creanta suspecte”, dar si ca „faptele au fost indreptate asupra elementelor patrimoniale ale Clubului provenite din primele incasate cu titlu de bonus de calificare directa in grupele Champions League oferite de UEFA”.

89 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger