AcasăNewsPasul rapid facut de procurorul general dupa ce CSM a decis ca...

Pasul rapid facut de procurorul general dupa ce CSM a decis ca a incalcat Codul Deontologic

Procurorul general nu a stat prea mult pe ganduri, dupa ce a aflat hotararea luata de plenul CSM in cadrul sedintei de luni si a anuntat deja ca s-a adresat instantei. „Solutia Plenului Consiliului Superior al Magistraturii o apreciez ca nelegala si urmeaza ca instanta competenta, sesizata in termenul legal, sa hotarasca asupra contestatiei formulate”, sustine Augustin Lazar.

Intr-un prim mesaj transmis dupa ce plenul Consiliului Superior al Magistraturii a stabilit ca a incalcat Codul Deontologic folosind sintagma „inculpati de rang inalt”, Lazar a transmis ca a formulat o contestatie fata de decizia CSM-ului. „Ca urmare a interesului manifestat de opinia publica, arat ca am contestat hotararea Plenului Consiliului Superior al Magistraturii din data de 3 decembrie 2018, hotarare prin care, la limita majoritatii, a fost desfiintata hotararea Sectiei pentru procurori nr. 376 din 26 iunie 2018 care stabilea ca nu exista indicii privind incalcarea dispozitiilor art. 17 din Codul deontologic al judecatorilor si procurorilor”, se mentioneaza in mesajul procurorului general.

Amintim ca in sedinta de luni, plenul CSM a analizat contestatia formulata de Inspectia Judiciara fata de aceasta decizie adusa in discutie de catre procurorul general, cea pronuntata in iunie de catre Sectia de procurori a CSM in privinta sintagmei folosite de Lazar.

323 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger