AcasăNewsPaștele Catolic, celebrat fără restricții. Sute de oameni la Catedrala Sfântul Iosif...

Paștele Catolic, celebrat fără restricții. Sute de oameni la Catedrala Sfântul Iosif din București. Cum a fost la Vatican

pastePaștele Catolic, celebrat fără restricții. Sute de oameni la Catedrala Sfântul Iosif din București. Cum a fost la Vatican

Credincioșii catolici sărbătoresc în această duminică Paștele. Slujba Învierii Domnului s-a desfășurat fără restricții, după ce în precedenții doi ani, ceremoniile religioase au fost restrânse, din cauza pandemiei.

Sute de oameni s-au adunat la Catedrala Sf. Iosif din Capitală pentru a participa la ceremonia religioasă. Programul a început la ora 23:00 cu Vigilia Pascală și a durat 2 ore.

La Vatican, slujba de Înviere a început sâmbătă seara fără niciun fel de restricții, dar cu umbra războiului în sufletele credincioșilor.

Papa Francisc a condamnat războiul din Ucraina

La bazilica Sfântul Petru din Roma, Papa Francisc a fost prezent la slujbă, dar nu a oficiat-o din cauza problemelor de sănătate. Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, a fost înlocuit de cardinalul italian Giovanni Battista Re.

Papa Francisc a vorbit despre „ororile, întunericul și cruzimea războiului”, în timp ce alături i-au stat primarul orașului ucrainean Melitopol, Ivan Fedorov (care fusese răpit de forțele ruse, dar ulterior a reușit să fie eliberat), și trei parlamentari ucraineni.

În timpul discursului său, Suveranul Pontif a invocat „gesturi de pace în aceste zile marcate de oroarea războiului” și a remarcat că, în timp ce „mulți scriitori evocă frumusețea nopților înstelate, nopțile de război, însă, sunt străbătute de acele fascicule luminoase care anunță moartea”, relatează The Guardian.

author avatar
Andreea Vlad
197 afisari

1 COMENTARIU

  1. Dacă poza e din București, azi,…vai de capul catolicilor cu așa ierarhi îmbotnițați!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger