AcasăNewsPasari cu aviara, intr-un parc din Capitala

Pasari cu aviara, intr-un parc din Capitala

La cateva zile de la confirmarea cazului pasarilor gasite moarte pe malul Lacului Grivita si confirmate ca avand gripa aviara, un rezultat similar a fost primit in cazul altor doua zburatoare depistate decedate, de aceasta data in Parcul Tineretului.

Cele doua inaripate – din specii neprecizate – au fost gasite moarte pe 15 februarie, insa abia deunazi au fost aflate rezultatele testelor menite sa confirme sau sa infirme o astfel de ipoteza.

Procedural, lucrurile au stat astfel: o data ce au fost descoperite pasarile moarte, reprezentantii Administratiei Lacuri Parcuri si Agrement – institutie din subordinea Primariei Capitalei care, indeosebi pe fondul aparitiei primelor cazuri de aviara in Capitala au primit misiunea de a supraveghea zburatoarele din parcurile pe care le administreaza – au anuntat specialistii de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor din Bucuresti. Iar din cate se anunta marti din directia PMB abia in cursul zilei trecute, „ALPAB a fost instiintata ca rezultatul a fost pozitiv pentru influenta aviara la pasari salbatice”, motiv pentru care s-a trecut la incinerarea celor doua pasari moarte.

sursa foto: viata-libera.ro

author avatar
Cristina Stefan
144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger