AcasăNewsPasajul Olteniței de pe Centura Capitalei se deschide sâmbătă, 27 mai. Cum...

Pasajul Olteniței de pe Centura Capitalei se deschide sâmbătă, 27 mai. Cum arată acum giratoriul suspendat – FOTO/VIDEO

Pasajul Olteniței de pe Centura Capitalei se deschide sâmbătă, 27 mai. Cum arată acum giratoriul suspendat - FOTO/VIDEO / foto: https://www.facebook.com/CNAIRSA?fref=nf

Cel mai mare pasaj de tip giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei, pasajul de la Olteniței – Popești Leordeni care va reconfigura intersecția DNCB – DN4, s-a deschis traficului sâmbătă, pe 27 mai.

Pasajul, care de fapt este o reconfigurare majoră a intersecției dintre DNCB și DN4 la ieșire din Popești-Leordeni, este cel mai mare dintre sensurile giratorii aflate în construcție pe actuala șosea de centură a Capitalei.

Cel mai mare pasaj de tip giratoriu suspendat de pe Centura Capitalei

„Lucrările la Pasajul Oltenița se apropie de final! Am verificat astăzi șantierul și am stabilit ca Pasajul să fie #deschis sâmbătă (27 mai)”, a anunțat miercuri directorul Companiei de Drumuri, Cristian Pistol.

„Constructorul s-a mobilizat bine în șantier deși a întâmpinat unele dificultăti, cauzate în special de aprovizionarea cu materiale din Ucraina. Problemele au fost depășite însă și acum suntem siguri că putem da în circulație acest pasaj care va descongestiona traficul rutier în zona de Sud a Capitalei”, spune Pistol.

Pe lângă pasajul propriu-zis, proiectul prevede și lărgirea actualei Șosele de Centură pe o distanță de 3,7 kilometri.

„Circulația se deschide astăzi pe Pasajul Oltenița începând cu ora 10.00! Legătura dintre București și PopeștiLeordeni nu va mai intersecta la nivel Centura Capitalei, iar traseul va fi astfel mai sigur și mai confortabil pentru cei care tranzitează zona. Pasajul Oltenița este cel mai mare din seria de trei pasaje construite de CNAIR în sudul Capitalei și are o formă ovoidală spre deosebire de pasajele giratorii de la Domnești și Berceni (care au formă rotundă).

Cu o lungime de 3,69 km acest pasaj, construit în zona localității Popești Leordeni, asigură de acum legături continue pe Centura de sud a Capitalei (între A2 și A1) dar și între șoseaua Olteniței (București) și DN4 (județul Ilfov). Pasajul Oltenița este cel de al treilea obiectiv pe care l-am deschis până acum circulației care traversează Centura Capitalei, după pasajul Mogoșoaia deschis în septembrie 2021 și pasajul Domnești, deschis în noiembrie 2022. În scurt timp urmează să fie deschis și Pasajul Berceni, proiect care va îmbunătăți și mai mult siguranța și confortul circulației rutiere din sudul Bucureștiului”, a transmis CNAIR pe pagina de Facebook.

author avatar
Andreea Vlad
496 afisari

4 COMENTARII

  1. daca e tot ca batjocora de la Domnesti mai bine nu-l faceau. E coada de masini ca la balamuc pe racordul din A1 la Domnesti.Gandire de ingineri fara cap!Astia nu merg si ei prin occident sa vada cum fac altii pasarele,poduri si sosele.La ce foloseste porcaria aia de inel cand se putea racorda dreapta dreapta stanga dreapta cu autostrada suspendata pe intersectie?

    • culmea imbecilitatii, daca solutia lor a fost un sens giratoriu, puteau sa il faca la nivelul solului in 2 luni de zile, nu pe poduri suspendate in 3 ani de zile ; deci in final, tot se vor forma cozi uriase intre tirurile care trec pe centura si cei care intra ies din Buc pe sos Oltenitei

      • Un proiect bun este unul scump de la-nceput ce, pînă-i gata, se triplează cel puțin iar mai apoi are nevoie de întrețineri scumpe. Sau crezi că cei de sus sînt în slujba omului?
        …sens giratoriu pe stîlpi!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger