AcasăNewsPartidul sustinator face implozie

Partidul sustinator face implozie

Hartuit de gruparea Busoi, Ludovic Orban trece la excluderi. Primul matrasit: Viorel Catarama.

Prim-vicepresedintele PNL Sector 2 Viorel Catarama a fost exclus, ieri, din partid, pe motiv ca a ”vorbit in afara partidului” si ”transmite informatii negative” iar confirmarea a venit chiar de la Ludovic Orban. ”Am aplicat statutul. Cine are de exprimat puncte de vedere, are cadrul partidului la dipozite”, a precizat acesta, avertizandu-i totodata pe toti liberalii guralivi si purtatori de ”informatii negative despre PNL” ca ii asteapta aceeasi soarta. ”O asemenea propunere trebuie sa vina din partea filialei din care fac parte. Hotararea este ilegala si nula.

In loc sa l sustina si apere pe Iohannis in razboiul cu <a class=wpil keyword link href=httpswwwnationalrotagpsd title=PSD data wpil keyword link=linked>PSD<a> ul liberalii se bat intre ei ca chiorii aruncandu si astfel in aer propriul partid

Este un exercitiu public in care Ludovic Orban a vrut, mai degraba, sa isi verifice sustinerea din Biroul Executiv al PNL. Cred ca este un gest de disperare si de prostie”, a ripostat Catarama la auzul vestii.

Prostie naturala sau invatatura proasta?

Dincolo de gestul in sine si de reactiile oficiale, importanta este rebeliunea care colcaie in principalul partid de opozitie. Principal doar pentru ca restul formatiunilor din Opozitie sunt si mai vai mama lor, in realitate fiind incontestabil faptul ca PNL-ul a ajuns (pe cont propriu!) un partid de mana a doua. Degradare care nu-i afecteaza insa pe liberali din moment ce tot ce fac este sa se bata ca chiorii pe functiile de conducere interne. Si asa trecem de la excluderea lui Catarama – eveniment de altfel insignifiant pentru liberalismul bastinas – la puciul copt de Cristi Busoi & Comp., un puci menit sa-l zboare de la sefia PNL pe Ludovic Orban. La prima vedere, se poate spune ca, din moment ce la doar atat ii duce mintea, este treaba liberalilor cum si cat se pot face de cacao. La a doua insa, implozia PNL-ului exact in momentul in care Klaus Iohannis – singura figura cat de cat rasarita politic pe partea dreapta – are nevoie ca de aer de sustinerea unui partid serios si vartos. Calitati pe care ce-I drept PNL-ul nu le mai are de vreo trei ani, dar le putea mima daca at fi avut macar un minimum de inteligenta. Politica, evident. Involutia la zi a PNL rata insa ca nici tabara Orban si nici aceea stransa in jurul lui Busoi nu pot fi banuite de asa ceva, ci dimpotriva. Si mai pe sleau spus, rar prostie politica mai mare decat aceea de a te razboi in interiorul unui partid prezidential taman atunci cand adversarii il inghesuie zilnic pe presedintele tau. Data fiind rivalitatea dintre Orban si Busoi, rezulta ca razboiul intern penelist are si o miza de exceptie, respectiv aceea de a-l inlocui pe Pic cu Poc sau invers, iar asta naste o ”suspiciune rezonabila”: aceea ca nu doar o concidenta nefericita a facut ca liberalii sa dea taman acum cu oistea-n gard ci o minte ”externa”, luminata si perversa, a reusit sa-i incaiere pe fraierici exact atunci cand Iohannis chiar avea nevoie mai mult ca oricand sa fie stalpit de un partid puternic.

author avatar
Simona Badulescu
1.395 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger