AcasăNewsPartidul Pro Ponta in tara lui Dragnea

Partidul Pro Ponta in tara lui Dragnea

Victor Ponta a vazut, in timp, cat de mare este naivitatea romanului. Pe asta se si bazeaza

Victor Viorel Ponta a scos nasul in targ. Si nu degeaba. Exact cat sa se inscrie intr-un partid nou creat, inca nelegitim, dar lansat prin mai: Pro Romania. Inaltator! Ma intreb daca sa ridic marele pavoaz. Ii putea spune si Pro Ponta, ar fi fost cam acelasi drac. Ma mir, insa, ca la experienta lui nu a vazut ca, atunci cand s-a confundat prea tare cu partidul sau cu tara, partidul i-a tras presul de sub picioare, iar tara l-a uitat repede, fiind dispusa sa-l injure.

Victor Ponta a vazut in timp cat de mare este naivitatea romanului Pe asta se si bazeaza

Partidul, de a carui constructie nu poate fi strain, arata destul de ciudat. E un amalgam de refugiati si nemultumiti politic, de colo, de dincolo, o incropeala cu usile larg deschise si pentru altii, care spera sa faca ceva bun. Pentru ei, evident, ca doar n-o sa ne luam dupa titlu.

Acelasi spectacol, alti actori

Victor Viorel P. a inceput in forta. Ofera o alternativa la tot ce exista acum in politica. Cam mult spus si prea vag exprimat, caci romanii nu mai vor politica, vor doar siguranta ca pot trai linistiti. Pe de alta parte, ma gandesc eu, mai multe partide inseamna un alt pas pe calea democratiei, colt cu Calea Vitan sau cu Popa Sapca. Fiecare strada ar trebui sa aiba partidul ei, ca oamenii sa-si poata alege cu cine merg mai departe.

Liviu Dragnea il asteapta pe Victor Ponta sa si dea doctoratul in mustati dupa cum a promis

Mergem cu Magheru – Lascar Catargiu si Aviatorilor pana la Herastrau, la o carciuma, sau cu Calea Grivitei pana la Gara de Nord, de unde luam trenul si fugim in munti, ca sa scapam de toti astia care ne ajuta sa traversam strada cand noi nu vrem? „Vrem sa oferim ce nu exista in acest moment pe scena publica”, ne-a amenintat Victor Viorel P. Regret, dar toate locurile sunt ocupate. De la schiopi la minte si pana la parveniti, de la impostori si pana la samsari politici, de la baroni locali si pana la targoveti nesimtiti. Ce sa mai oferi?

Hai noroc si mie cel mai bine!

„Vrem sa facem politica altfel, sa ne folosim experienta si sa construim o societate echilibrata, in care nu se lupta pensionarii cu angajatii, cu multinationalele, cu Soros, ca sa ne ascundem incompetenta”, nu se opreste Ponta din elogii la adresa Pro Romania. Ceva nou? Nu! Ceva diferit de ce au spus si ceilalti vreme de 27 de ani? Chiar nu! Macar un cuvant mai convingator decat sloganurile latrate pana acum? Din nou, nu! Si atunci, ce poate oferi Pro Romania? Victor Viorel P. nu e un neavenit in politica, nu este un novice. Incearca doar sa-si ameteasca de creieri un posibil public. A avut la dispozitie un partid, poate nu cel mai bun, dar nici cel mai rau, din spatele caruia si-a suit sacii in caruta. A ajuns prim-ministru. A avut un program de guvernare pentru Romania, din care, incet, incet, a scapat tocmai Romania din mana. Si-a tipat curajul cu orice ocazie, ca el nu este omul care sa dea inapoi, dupa care a esuat grotesc in propria darzenie, dandu-si demisia prin fax sau pe Facebook, chiar nu mai conteaza. A starnit pasiuni in cei care il admirau pentru semetirea in fata lui Basescu, timp in care, pe la spate, incheia cu el pacte de coabitare. Exact cat sa-i fie tarii cum i-o fi, dar lui sa-i mearga bine.

Eu sunt mic, nu stiu nimic

Chiar nu ma intereseaza ca lucrarea lui de doctorat e un plagiat ieftin si dezmatat. Este problema lui. Insa a construit si pus in miscare un mecanism compus din demnitari – chiar nu stiu de ce le spun asa –  pentru care vocatia de sluga arata mai mult a principiu de viata. Totul doar cu scopul de a demonstra ca lucrarea lui de doctorat e curata ca o lacramioara. A condamnat mereu traseismul politic, dar acum partidul lui tocmai pe asta se bazeaza. Cata incredere sa ai? Asocierea lui cu Daniel Constantin pentru nasterea partidului cu nume pompos nu are cum sa ma deranjeze. Dimpotriva, ma face sa rad in hohote. Si asta pentru ca Daniel Constantin are talentul de a sari din barca de partid ori de cate ori i se umezesc talpile. Si – ce noroc pe capul lui! – tot timpul se gaseste o alta barca in apropiere. Acum, Victor Viorel P. declara ritos ca nu va vota nicicand impotriva PSD sau a fostilor colegi si nici nu ii va vorbi de rau. Pentru el, PSD ramane dragostea dintai, a mai mare si mai tare din politica, lasand sa se inteleaga ca e om cu printipuri. Printipul lui „eu sunt mic, nu stiu nimic, tata-n pod jupoaie oaia”! In fine, nu el este importantul zilei, ci partidul. Asadar, ce poate oferi Pro Romania? Nimic. Poate doar alte zgomote in politica. Si acelasi Victor Viorel P., de data aceasta cu alt scenariu. Ingrozitor de prost gandit. Si mult mai plictisitor.

author avatar
Valentin Boeru
1.433 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger