AcasăNewsPartidul lui Recep Erdogan se lupta pentru Istanbul

Partidul lui Recep Erdogan se lupta pentru Istanbul

Premierul Erdogan si sotia sa, Amina, au votat in Istanbul

Alegatorii turci au votat duminica in alegerile municipale, in care Partidul Justitiei si Dezvolatii (AKP) se straduieste sa cucereasca Istanbulul.

AKP, care a castigat toate alegerile din 2002, este in cursa stransa pentru primaria Istanbulului, care reuneste 20 la suta dintre alegatorii tarii, si din Ankara.

Premierul Erdogan si sotia sa, Amina, au votat in Istanbul

„Cine castiga Istanbulul castiga Turcia”

„Caderea” acestor orase, din cauza scandalurilor de coruptie si a scurgerilor de informatii secrete, ar constitui o infrangere personala pentru premier. „Cel care castiga Istanbulul castiga Turcia”, spune premierul, care a fost primar al metropolei cu 15 milioane de locuitori. Votul celor doua orase si scorul national obtinut de AKP vor determina calendarul politic al tarii si viitorul lui Erdogan, daca acesta va candida la prezidentiale (scor mare) sau isi va prelungi mandatul de premier, printr-o modificare a statutului AKP, daca partidul cade la un scor de sub 50%.

Interventie militara in Siria

Cel mai recent, premierul Recep Tayyip Erdogan a fost tinta unei inregistrari pusa pe You Tube (de aceea a si interzis reteaua in Turcia), in care seful spionajului, Hakan Fidan, ministrul de Externe, Ahmet Davutoglu, si un general discutau despre un sprijin militar pentru rebelii sirieni, ca sa deschida frontul decisiv spre Damasc, prin provincia de coasta Latakia. Erdogan este convins ca acest nou scandal a fost orchestrat de generalii care se opun interferentei in razboiul sirian. Cert este ca armata turca a asigurat un pasaj pentru frontul rebel, care include si luptatori din Jabhat al-Nusra, pentru a ajunge in nord-vestul Siriei, spre zona clanului lui Bashar al-Assad. Mai mult decat atat, armata turca a doborat si un avion al armatei siriene ce urma sa bombardeze fortele rebelilor.

author avatar
eNational
162 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger