AcasăNewsPartidul Alternativ fur Deutschland: Politia ar trebui sa-i impuste pe imigranti!

Partidul Alternativ fur Deutschland: Politia ar trebui sa-i impuste pe imigranti!

Presedintele AfD, Frauke Petry, spune ca imigrantii trebuie opriti si cu pistolul

Presedintele partidului, Frauke Petry, a provocat un imens scandal in Germania dupa ce a afirmat ca, daca este necesar, politia ar putea face uz de arma impotriva imigrantilor.

Presedintele AfD, Frauke Petry, spune ca imigrantii trebuie opriti si cu pistolul

”Avem nevoie de controale eficace ca sa nu mai fie atat de multi solicitanti de azil neinregistrati care intra in tara prin Austria”, a declarat Petry pentru Mannheimer Morgen, sambata, noteaza Tribune de Geneve. ”La nevoie”, a adaugat ea, politia de frontiera ”ar trebui sa fie capabila sa faca uz de arme de foc, este stipulat in lege. Niciun politist nu vrea sa traga intr-un refugiat, nici eu. Dar, in ultima instanta trebuie sa fim in masura sa recurgem la arme”.  Declaratii care au fost imediat denuntate de catre sindicatul politiei GdP dar si de vice cancelarul Germaniei, Sigmar Gabriel, care a estimat ca locul AfD trebuie sa fie „in rapoartele serviciilor de informatii si nu la televizor”, informeza Bild am Sonntag, denuntand politica acestei formatiuni politice ca una opusa ”principiilor democratice” ale Germaniei. Sambata, Angela Merkel a declarat ca multi imigranti trebuie sa se intoarca in tarile lor dupa terminarea razboaielor.

Refugiati recrutati de serviciile secrete

Serviciile federale de informatii (BND) au interogat, in perioada 2000-2013, 850 de solicitanti de azil in schimbul acordarii statutului de azilant pe care altfel cei in cauza nu l-ar fi obtinut in alte circumstante, informeaza Le Point. Potrivit Spiegel, BND a creat un birou special in acest sens. Chiar daca acesta a fost inchis in 2014, serviciile de informatii continua sa-i interogheze pe refugiati pe baza de voluntariat. Insa fiabilitatea informatiilor culese a fost pusa sub semnul intrebarii de catre opozitia germana estimandu-se ca unii solicitanti de azil, atrasi de avantajele acordate in schimbul colaborarii, au oferit informatii eronate sau chiar inventate. Potrivit Die Zeit, informatiile culese de BND au fost transmise si serviciilor secrete americane.

10.000 de minori au disparut in Europa

Cel putin zece mii de refugiati minori neinsotiti au disparut dupa sosirea lor in Europa, a informat, ieri, Europol. Un numar important ar fi cazut in mainile organizatiilor criminale, noteaza RTBF. Potrivit Europol, cincii mii de minori au disparut numai in Italia iar o mie in Suedia. Potrivit ONG-ului ”Save the children”, anul trecut 26.000 de minori neinsotiti au ajuns in Europa.

author avatar
Tudor Borcea
128 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger