AcasăNewsParticipanții “Taberei Urbane de robotică și programare”, invitați la concursul național de...

Participanții “Taberei Urbane de robotică și programare”, invitați la concursul național de robotică

Participanții “Taberei Urbane de robotică și programare” invitați la concursul național de robotică

Toți participanții “Taberei Urbane de robotică și programare” vor fi invitați să participe la concursul național de robotică care va fi organizat în luna decembrie 2021, pentru a împărtăși din experiența acumulată și a prezenta robotul realizat în sesiunile din vară (iunie și august 2021).

A doua sesiune a “Taberei Urbane de robotică și programare” a avut loc în perioada 16-20 august și s-a desfășurat la Măgurele în spațiul de la SmartLab, organizat de către Nextlab.tech în colaborare cu Asociația “Măgurele Science Park”. 

Taberele urbane sunt un proiect de pregătire a tinerilor pentru meseriile viitorului, iar SmartLab este o inițiativă a Asociației “Măgurele Science Park” de tip “laborator inteligent” prin care se dorește promovarea tehnologiilor noi de tipul programare, robotică, realitate virtuală etc elevilor în scopul atragerii acestora către domeniile STEM. Scopul acestor inițiative este acela de a pregăti tinerii și ai familiariza cu noile tehnologii.

Nextlab.tech este un motor educațional bazat pe inteligență artificială pentru învățare adaptivă. Acesta poate fi folosit pentru diverse activități educaționale precum: proiectarea unităților de învățare, organizarea de hackathoane, concursuri de robotică, evaluări, automatizarea livrării lecțiilor, cursuri școlare și activități pregătitoare destinate elevilor cu vârsta până la 16 ani. Hackathoane de robotică reprezintă activități de învățare concentrate pe durată a 1-2 zile unde elevii/profesorii învață în mod intens să programeze și să construiască roboți. Pe durată procesului de învățare ei sunt asistați de către studenți și/sau voluntari.

Măgurele Science Park face parte din Laser Valley – Land of Lights, din jurul Extreme Light Infrastructure Nuclear Physics (ELI – NP) din Măgurele. Laser Valley – Land of Lights îşi propune crearea unui pol de creştere economică în Măgurele, Judeţul Ilfov, ca ecosistem de ştiinţă, inovare şi antreprenoriat şi accelerator al transformării disruptive, „game changer”.  

Activităţile aferente proiectului MSP sunt în corelare cu cerinţele Mencanismului de Redresare şi Rezilienţă, în ceea ce priveşte consolidarea rezilienţei României, prin măsuri care se referă la domenii de politică de relevanţă europeană, structurate în 6 piloni: Tranziţia verde; Transformare digitală; Creştere inteligentă, sustenabilă şi favorabilă incluziunii, inclusiv coeziune economică, locuri de muncă, productivitate, competitivitate, cercetare, dezvoltare şi inovare, precum şi o piaţă internă funcţională cu IMM-uri puternice; Coeziune socială şi teritorială; Sănătate şi rezilienţă economică, socială şi instituţională; Politici pentru generaţia următoare – educaţia şi competenţele.

author avatar
Andrei Coman
275 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger