AcasăNewsPartenera lui Sorin Oprescu, declarații incendiare în Grecia! Ce le-a spus medicul...

Partenera lui Sorin Oprescu, declarații incendiare în Grecia! Ce le-a spus medicul Adriana Nica anchetatorilor eleni

Partenera lui Sorin Oprescu, declarații incendiare în Grecia! Ce le-a spus medicul Adriana Nica anchetatorilor eleni (sursa foto: playtech.ro)

Până să se afle decizia instanței elene în cazul lui Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, în privința cererii de extrădare și dacă acesta va fi lăsat sau nu în libertate, în așteptarea hotărârii privind extrădarea, partenera de viață a doctorului în vârstă de 71 de ani, medic la rândul ei, a făcut o serie de declarații incendiare în fața anchetatorilor eleni.

Adriana Nica, partenera de viață a lui Sorin Oprescu și medic ATI, a dat declarații, marți, în fața instanţei din Atena. O pledoarie în favoarea medicului care a condus Primăria Generală.

Și care, spune iubita acestuia, s-ar fi mutat în Grecia încă de anul trecut, când a ieșit la pensie. Nica a ales să menționeze că, în toți anii de carieră medicală, Oprescu nu a primit vreo reclamație de la vreun coleg. „Sunt partenera lui de viață de 12 ani. Locuim împreună de 12 ani. Veneam în fiecare weekend la el, de când este aici. Locuiește în Grecia de anul trecut de când a ieșit la pensie. Locuiește permanent aici. De mult și-a dorit când iese la pensie să vina în Grecia.

Când a terminat activitățile în București să aibă un venit asigurat pe lună, s-a mutat aici. Eu veneam în fiecare lună și toate concediile le petreceam aici. (…) Este profesor universitar, medic chirurg care a salvat mii de vieți, niciodată nu a avut nicio reclamație din partea unui pacient în 50 de ani de activitate. Nicio reclamație de la vreun coleg sau student pe care i-a format ca medici”, a susținut Adriana Nica în fața instanței, potrivit declarațiilor publicate de antena3.ro.

Adriana Nica: „Practic el a primit o condamnare la moarte”

Partenera de viață a lui Oprescu s-a arătat șocată de actuala situație a fostului edil al Capitalei. „Pentru mine este un șoc că se află închis aici. Un om de calibrul lui, la 71 de ani, cu boli cronice care necontrolate duc la moarte și practic el a primit o condamnare la moarte și întrebarea este de ce și pentru ce.

Pentru că orice situație rezolvata post-mortem este fără valoare”, a mai afirmat Adriana Nica.

„Instanțele l-au condamnat la moarte fără să fie interesate de aflarea adevărului”

Declarațiile incendiare au continuat. Inclusiv cu trimitere la decizia definitivă a instanței, din urmă cu doar câteva săptămâni, care a pronunțat o condamnare de 10 ani și 8 luni în cazul lui Oprescu, pedeapsă dublă față de cea din prima instanță.

Nu pot să emit opinii juridice, dar am luptat alături de el pentru a afla adevărul în România, dar instanțele l-au condamnat la moarte fără să fie interesate de aflarea adevărului.

Am speranța că aici va avea un proces echitabil. Nu Sorin a fost denunțat, ci un director din Primăria condusă de Sorin a fost prins de DNA cu mită și a fost de acord să colaboreze cu DNA să scape el și să-l acuze pe Sorin, știind că Sorin trebuia să plătească o datorie unei persoane, ceea ce s-a întâmplat.

Înainte să vină cu acești bani, i-a spus lui Sorin că îl ajută cu datoria. A devenit colaborator al DNA și a fost condamnat doar pe această mărturie tocmai că el să scape.

El în România nu va fi judecat echitabil pentru că i s-a dublat pedeapsa la recurs fară probe noi, iar domnul judecător a explicat în decizie că trebuie să fie achitat pentru două din fapte și că i s-au mărit acuzațiile în recurs și din acest motiv nu a avut parte de proces echitabil, o spune judecătorul.

În România este o singura cale de atac extraordinară, iar termenele sunt de ordinul anilor, el va trebui să stea închis și nu vă apuca acel termen”, a susținut Adriana Nica, potrivit aceleiași surse.

„Poate intra în come neurologice care duc la deces”

Partenera de viață a lui Oprescu a susținut în fața instanței elene că acesta are probleme de sănătate. „Are diabet dezechilibrat, care dă complicații ireversibile cu risc de deces. El trebuie să aibă regim alimentar și să-și calculeze fiecare preparat și să vadă câte glucide, lipide, proteine. (…) El poate intra în come neurologice care duc la deces. A fost condamnat la moarte”, a mai susținut Nica, în fața judecătorilor, conform aceleiași surse.

Sorin Oprescu – despre care s-a aflat după pronunțarea deciziei definitive a instanței că, nefiind găsit la domiciliu, a fost dat în urmărire, iar ulterior că a fost găsit în Grecia – așteaptă așadar decizia instanței elene. Fostul primar al Capitalei se află în arest preventiv.

author avatar
Andrei Coman
675 afisari

5 COMENTARII

  1. Doamnei “ iubita” câți bani i-a dat? Și prima data când a fost reținut urlau televiziunile ca trebuie eliberat pentru ca este pe moarte, acum începe iar circul! Acest om este un HOT.

  2. RUSINEA PRESEI ROMANESTI SITE-ul ZIARE.COM CU JURNALISTI IMPOSTORI CE NU STIU SA SCRIE SI SA SE EXPRIME BINE IN ROMANESTE . COPISTI PROFESIONISTI . ATAT !! 2022-05-31 14:59 14:59:02
    CENZURA GRAVA SI DICTATURA IMPUTITA PE SITE-UL ZIARE.COM ! COMENTARII DECENTE SI INTELIGENTE ARGUMENTATE CU SURSA DE INFORMATII SUNT STERSE DE ANALFABETII REDACTIEI ZIARE.COM CA NU INTELEG BINE ROMANESTE
    RUSINEA JURNALISMULUI ROMANESC !!
    TOTI PADUCHIOSII SI JEGURILE JURNALISMULUI DE COPISTI S-AU ADUNAT PE SITE-UL ZIARE.COM CA SUNT BINE PLATITI DIN BANUL PUBLIC DE CATRE GLOABELE DE LA GUVERNARE SA LE FACA PROPAGANDA PUPINCORISTA

  3. Auziti Doamna,da’ cum naiba a facut atata avere numai din leafa lui de bugetar ? Se stie ca pana in urma cu 3,4 ani,doctorii aveau niste lefuri de mizerie,si ca urmare si pensii de mizerie. Cu exceptia spagarilor,abia isi duceau zilele la fel ca profesorii.Asa ca las-o balta. Sau nu stii ce avere are ? In Romania s ini Grecia ?

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

Au apărut primele imagini cu bătaia din Parlament. Momentul încăierării dintre deputații Florin Roman şi Dan Vîlceanu – VIDEO

La destul de scurtă vreme după ce s-a aflat despre scandalul din Parlament și despre incidentul violent în care au fost implicați doi foști...

Susținere totală pentru construirea noului Stadion Dinamo: Rareș Hopincă: “Primăria Sectorului 2 se va implica în dezvoltarea infrastructurii pentru sport!”

Candidatul PSD-PNL la Primăria Sectorului 2, Rareș Hopincă, împreună cu premierul, Marcel Ciolacu, președintele COSR, Mihai Covaliu, președintele CS Dinamo, Ionuț Popa, și președintele...
proger