AcasăNewsPartea nevazuta a pactului Dragnea – Iohannis

Partea nevazuta a pactului Dragnea – Iohannis

Odata trimis la plimbare Sorin Grindeanu, criza politica s-a rezolvat in doi timpi si trei miscari. Asta spre uimirea fanilor lui Iohannis.

Partizanii lui Klaus Iohannis se asteptau ca presedintele sa profite de impasul PSD-ului si chiar sa incerce sa forteze formarea unei noi majoritati. N-a fost sa fie iar Iohannis si-a socat sustinatorii acceptandu-l pe repede-inainte si fara nici un moft pe premierul propus de PSD, fapt care le-a permis social-democratilor sa recucereasca in doar doua zile Palatul Victoria. Cum de minuni nu poate fi vorba, Dumnezeu nu se baga in cloaca politica, este clar ca Iohannis si Dragnea au pus de un pact de coabitare in timpul intalnirilor secrete care au precedat desemnarea lui Mihai Tudose. O coabitare impusa de afara de partenerii externi excedati de politica de maidan jucata in Romania, dupa cum adauga vocile avizate. Cert este ca Iohannis a dat dovada de o galanterie extrema si s-a abtinut sa bage batul prin gardul PSD, desi momentul era prielnic si de neratat, conform tuturor regulilor jocului politic.

Presedintele joaca in extern, liderul PSD in intern

Cum atata amabilitate este suspecta din start, este clar ca pactul implica avantaje serioase pentru actualul presedinte, avantaje deslusite de omniprezente si bine informate surse. Conform acestora, Iohannis si Dragnea si-au delimitat zonele de influenta astfel incat presedintele a capatat mana libera in tot ce inseamna politica externa iar liderul PSD poate sa taie si sa spanzure in schimb  in tot ce tine de politicile guvernamentale. Data fiind minunata noastra Constitutie, care a facut din Romania o struto-girafa semiprezidentiala in care Presedintia, Parlamentul si Guvernul se calca reciproc pe bataturi, libertatea totala oferita presedintelui este curata pomana pentru Klaus Iohannis – mare amator de sindrofii oficiale si deplasari externe dar cam paralel cu problemele gen majorari de pensii si salarii, ajutoare sociale, punerea spitalelor pe roate, reparare infrastructura, inundatii etc. Iar ca viitorul sa sune si mai bine pentru Iohannis, se spune ca Dragnea i-a promis acestuia ca Executivul ii va pune la dispozitie, anul viitor, fondurile necesare punerii in scena cu pompa cuvenita a centenarului Marii Unirii plus fondurile necesare pregatirii la un inalt nivel diplomatic a preluarii, in 2019, a presedintiei UE de catre Romania. Ceea ce inseamna ca Iohannis va avea destui bani de deplasari si receptii iar Liviu Dragnea va avea la randul lui ragazul necesar incercarii de dregere a busuiocului guvernarii PSD.

author avatar
Simona Badulescu
966 afisari

2 COMENTARII

  1. Oferim urgent munca complet la domiciliu de indata: cautam persoane capabile sa obtina chiar din prima luna rezultatele pe baza carora sa castige 1500 RON (lei noi) lunar. Oferim contract de comision care va garanteaza plata rezultatelor. Ne gasiti la adresa de email: mihaela_1946@yahoo.com

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger