AcasăNewsParlamentul si-a reluat activitatea cu o vacanta

Parlamentul si-a reluat activitatea cu o vacanta

Ca nu care cumva sa-si creeze vreun soc emotional dupa cele doua luni de concediu, senatorii si deputatii au decis sa o ia usor cu munca.

Alesii au profitat de inceperea noului an scolar pentru a-si mai lua o scurta vacanta

Noua sesiune parlamentara a debutat cu o vacanta, alesii aranjand lucrurile in asa fel incat sa mai beneficieze de niscaiva zile libere. Motivul: deputatii si senatorii ard de nerabdare sa  fie in mijlocul alegatorilor, pe 12 septembrie,  cu prilejul deschiderii noului an scolar.

S-au facut ca muncesc

Ce-i drept, nici in cele doua zile in care  au populat cu gratie Casa Poporului, parlamentarii nu s-au omorat cu legiferarea. Dupa ce luni au schimbat impresii din vacanta si au votat pe repede inainte  componenta Birourilor permanente, marti demnitarii nu stiau cum sa o taie mai in viteza spre locurile lor de bastina. Atat de mare a fost graba, incat poara institutiei a fost blocata minute bune de masinile alesilor care se inghesuiau sa plece. Asa se face ca dupa plen, cu greu  mai prindeai picior de demnitar prin Parlament. Chiar si in putinele ore pe care le-au petrecut in Legislativ, deputatii si senatorii au incercat sa-si omoare timpul cum au putut  mai bine. Cei care nu au stat la suete pe la bufet, fie au motait prin plent, fie au lecturat presa sau au cautat diverse informatii pe internet. In toata amorteala care domnea in Parlament s-au gasit insa si niscaiva alesi care sa sesizeze penibilul situatiei. “Munca noastra are doua aspecte: una intelectuala si una fizica. Acum suntem in faza intelectuala  in care doar gandim. Probabil ca la un moment dat vom trece si la cea fizica, adica sa apasam cu degetul pe apartul de vot”, a glumit un parlamentar.

author avatar
Victor Paun
148 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger