AcasăNewsParlamentul schimbă legea pentru ca piloţii ucraineni să se pregătească în România!...

Parlamentul schimbă legea pentru ca piloţii ucraineni să se pregătească în România! Cum arată proiectul de ordonanță de urgență

F16România cheltuiește 450 de milioane de euro pe vechituri F-16. Dîncu vrea să cumpere avioane care au 40 de ani vechime

Piloţii ucraineni se vor antrena în România. Ei vor învăţa să piloteze avioane F-16. Armata a pus în dezbatere publică un proiect de ordonanță de urgență pentru finanțarea antrenamentelor acestora.

Guvernul şi-ar dori ca toate cheltuielile necesare să fie făcute din bugetul Apărării.

Ordonanța de urgență are șapte pagini

Cu tot cu nota de fundamentare, ordonanța de urgență are șapte pagini. Acest document îi va permite armatei să acopere din bugetul Apărării cheltuielile pentru pregătirea piloților ucraineni.

Documentul a fost avizat de Ministerul Afacerilor Externe, de Finanțe și urmează să fie avizat și de Ministerul Justiției și de Agenția Națională pentru Cheltuieli Publice, anunţă tvrinfo.ro.

Centrul European de antrenament de la Fetești a fost inaugurat în toamna anului trecut. Atunci au început pregătirea șapte piloți de MiG-21.

Franţa va furniza Ucrainei avioane de luptă Mirage

Emmanuel Macron a anunţat trimiterea de avioane de vânătoare tip Mirage-2000, fabricate de Dassault, în Ucraina, să lupte împotriva Rusiei.

„Vom lansa o nouă cooperare şi vom anunţa cedarea unor (avioane de vânătoare de tip) Mirage-2000, care vor permite Ucrainei să-şi apere cerul”, a spus preşedintele Franţei.

Macron anunţă că această formare urmează să aibă loc în Franţa. „Dorinţa noastră este să formăm o brigadă. Propunem să formăm 4.500 de militari ucraineni, să-i echipăm şi să-i antrenăm”, a continuat el.

„Vom forma piloţi ucraineni încă din această vară. În mod normal sunt necesare cinci până la şase luni”, a precizat Emmanuel Macron.

Mirage 2000-5 este versiunea modernizată. Acest tip de avion nu se mai află în producţie după ce a fost înlocuit de avionul de nouă generaţie Rafale.

author avatar
Andrei Ștefan