AcasăNewsParlamentul il trimite pe Victor Ponta la Bruxelles

Parlamentul il trimite pe Victor Ponta la Bruxelles

Premierul Romaniei a castigat batalia cu Traian Basescu, fiind ales drept reprezentant al Romaniei la Consiliul Europei, intrunire ce va avea loc pe 28 iunie.

Victor Ponta

Victor Ponta, premierul Romaniei, va fi cel care, pe 28 iunie, va reprezenta statul roman la Consiliul European, decizia fiind luata, marti, de Parlament. Astfel, acesta a castigat batalia pe care o ducea impotriva presedintelui Traian Basescu, cel care insista ca doar presedintele are dreptul de a participa la Consiliu. In favoarea proiectului USL care ii da dreptul de a participa la intrunirile externe au votat 249 de parlamentari, existand totodata 30 de alesi care s-au impotrivit si doi care s-au abtinut.

Conform proiectului, citat de Realitatea TV, in materie de politica militara, de securitate militara, si in politica externa comuna a UE, Presedintele Romaniei va avea precadere in a reprezenta Romania. Primul Ministru urmeaza a reprezenta statul roman doar in cazul intrunirilor economice, sociale, bugetare si a celor referitoare la fondurile europene, aderarea la Schengen, ori in alte aspecte executive.

In urma intrunirii de marti, Parlamentul a respins proiectul de hotarare propus de grupul PDL, care prevedea ca statul roman va fi reprezentat in Consiliul European, la toate reuniunile, de catre presedinte Romaniei, premierul avand dreptul sa participe doar in mod exceptional.

author avatar
Ionut Zgimbau
136 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger