AcasăNewsParlamentul grec a aprobat propunerea Guvernului: se va organiza un referendum pe...

Parlamentul grec a aprobat propunerea Guvernului: se va organiza un referendum pe 5 iulie

Propunerea Executivului de la Atena, aceea de a fi organizat un referencum, in cadrul caruia grecii sa isi exprima parerea in privinta celei mai recente propuneri de acord inaintat de catre creditorii internationali, a primit unda verde din partea legislativului.

Drept urmare, un astfel de referendum urmeaza sa fie organizat pe 5 iulie. Astfel, duminica viitoare, elenii sunt asteptati la urne, pentru a-si exprima parerea, cu DA sau NU, asupra cererilor organismelor financiare internationale – Comisia Europeana, Banca Centrala Europeana, dar si FMI.

Solicitarea Guvernului elen condus de premierul Alexis Tsipras a fost dezbatuta si votata sambata seara, in cadrul unei sedinte a Legislativului, trecand cu 178 de voturi in favoarea organizarii unui referendum pentru a se afla pararea populatiei in privinta a ceea ce a fost considerat un ultimatum impus de catre creditorii internationali, respectiv anumite reforme si masuri economice, in vederea aprobarii prelungirii programului de ajutor financiar catre Grecia.

92 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger