AcasăNewsParlamentul European a aprobat eliminarea tarifelor la roaming in UE

Parlamentul European a aprobat eliminarea tarifelor la roaming in UE

Tarifele la roaming vor fi eliminate in Uniunea Europeana de la 15 decembrie 2015, a decis, joi, Parlamentul European, decizia fiind votata cu 534 de voturi „pentru”.

Potrivit unui comunicat al PE, raportul a fost votat cu 534 de voturi „pentru”, 25 de voturi „impotriva” si 58 de abtineri. Votul din PE vine dupa ce, la 18 martie, Comitetul pentru Industrie, Cercetare si Energie (ITRE) a aprobat aceasta reforma.

„Votul de astazi este un pas mare pentru consolidarea pietei unice a telecomunicatiilor”, a declarat, dupa votul din Legislativul UE, raportorul Pilar del Castillo Vera.

Pillar del Castillo Vera si colegii sai din Parlamentul European au fost felicitati pentru rezultatul votului de joi de catre comisarul european pentru Agenda Digitala, Neelie Kroes. Potrivit propunerii initiale a Comisiei Europene, tarifele de roaming ar fi trebuit eliminate inca de la 1 iulie 2014.

Pentru protejarea companiile telecom fata de „folosirea abuziva” a serviciilor de roaming, eurodeputatii au solicitat Comisiei o serie de masuri care sa permită firmelor sa aplice tarife in situatii exceptionale, care, insa, vor fi stabilite sub nivelul celor aplicate in prezent.

Comisia Europeana a adoptat, la 11 septembrie 2013, un plan de reforma in domeniul pietei telecomunicatiilor, avand ca obiectiv simplificarea normelor UE pentru operatorii de telecomunicatii si eliminarea de pe piata a tarifelor majorate pentru roaming.

Foto: business.ro

author avatar
Alina Costache
124 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger