AcasăNewsParlamentul a fost bagat sluga la Guvern

Parlamentul a fost bagat sluga la Guvern

Parlamentul mai este bun doar sa adopte ordonantele date de Executiv

Parlamentul a devenit o anexa, un simplu decor in care Guvernul isi angajeaza raspunderea, iar ordonantele de urgenta sunt adoptate pe banda rulanta.

Parlamentul mai este bun doar sa adopte ordonantele date de Executiv

Cinci luni de activitate legislativa si 96 de legi promulgate de presedinte, dintre care 61 au fost ordonante date de Guvern si cinci legi adoptate prin asumarea raspunderii. Acesta este bilantul actualei sesiuni parlamentare, bilant care contrazice flagrant declaratiile facute anterior de toate partidele.

Cand, la inceput de sesiune, PDL batea toba pe modificarea Constitutiei (respectiv legiferarea unui parlament unicameral cu mai putini alesi), PSD trambita adoptarea unui nou Cod electoral si imbunatatirea legii uninominalului, iar PNL ameninta cu schimbarea Regulamentelor celor doua Camere si reforme menite a scoate tara din criza.

In locul acestor subiecte grele, parlamentarii au fost nevoiti sa se limiteze la parcurgerea intregului ciclu legislativ (initiere, amendare, dezbatere si votare) doar in cazul a16 proiecte, total lipsite de importanta.

 

 

author avatar
Simona Badulescu
78 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger