AcasăNewsParlamentul a aprobat infiintarea comisiei "Calarasi"!

Parlamentul a aprobat infiintarea comisiei „Calarasi”!

Conducerea Parlamentului a aprobat, luni, infiintarea unei Comisii parlamentare care va ancheta modul in care Ioana Basescu a achizitionat terenul din judetul Calarasi. Hotararea urmeaza sa fie supusa, marti, votului plenului celor doua Camere, potrivit unor surse din Birourile permanente reunite.

Membrii Birourilor permanente reunite au mai discutat si in sedinta precedenta despre infiintarea comisiei, iar atunci s-a convenit ca aceasta sa fie formata din 15 membri, apartinand tuturor grupurile parlamentare: PSD – 6 membri, PNL – 4 membri, PDL – 2 si cate un reprezentant din partea UDMR, PC si PPDD.

Democrat-liberalii, insa, se opun infiintarii Comisiei de ancheta Calarasi. Liderul deputatilor PDL, Mircea Toader, a declarat ca nu i se pare relevanta infiintarea Comisiei si ca nu are nicio logica aceasta ancheta, motiv pentru care  democrat-liberalii nu isi vor desemna reprezentanti.

De asemenea, si liderul grupului UDMR din Camera Deputatilor, Mate Andras, citat de realitatea.net, a declarat ca Uniunea nu sustine infiintarea comisiei parlamentare de ancheta pentru verificarea tranzactiei terenului achizitionat de Ioana Basescu in judetul Calarasi. Cu toatea astea, UDMR isi va desemna un membru in cazul in care aceasta se va constitui.

Pe de alta parte, presedintele PNL, Crin Antonescu, declara, in 25 noiembrie, dupa sedinta conducerii partidului, ca liberalii sustin constituirea comisiei de ancheta Calarasi, liberalii discutand deja si numele parlamentarilor care vor face parte din ea, respectiv Ioan Cupsa, Costel Alexe, Dorin-Mircea Dobra, Iulian Dumitrescu.

Si premierul Victor Ponta si-a aratat sustinerea fata de infiintarea Comisiei „Calarasi”. Prim-ministrul a declarat, miercuri, in urma unei discutii in biroul presedintelui Camerei Deputatilor cu liderii grupurilor PSD, ca deputatul Eugen Nicolicea va fi „probabil” presedintele Comisiei de ancheta in cazul Calarasi.

author avatar
Alina Costache
98 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger