AcasăNewsParlamentarii vor o ”Lege anti-Huidu”!

Parlamentarii vor o ”Lege anti-Huidu”!

Cativa parlamentari intentioneaza sa initieze un proiect de lege care sa impiedice repetarea situatiilor precum cea a lui Serban Huidu si dreptul sau de conduce un autovehicul mai ales dupa interventia chirurgicala suferita pe creier.

“Regret enorm. Daca as putea da timpul inapoi… Am contactat familiile lor (victimelor-n.r), le vom ajuta cu ce putem. Din pacate, nu pot aduce inapoi ce au pierdut…”

Concret, alesii, care au dorit sa-si pastreze anonimatul pentru a nu intra in mijlocul scandalului mediatic din jurul lui Huidu, vor sa se suspende dreptul de a se mai urca la volan fiecarui posesor de permis de conducere care sufera un accident sau o interventie chirurgicala importanta la nivelul creierului, ochilor sau la inima, intrucat se considera ca asemenea situatii ii pot afecta decisiv abilitatile  de conducere si in special reflexele, cruciale pentru un sofer. Ulterior, persoana in cauza poate conduce din nou dupa efecturea unor examene medicale care sa ateste recuperarea sa completa in urma interventiilor suferite.

Parlamentarii spera ca in acest fel sa nu mai existe cazuri precum cel al lui Serban Huidu, in care nu se stie cu exactitate daca el mai era in stare sa conduca autovehicule, dupa accidentul la schi si operatia pe creier suferite iarna trecuta.

”Ce se intampla daca Huidu se urca la volan in perioada de recuperare cand de abia putea vorbi, dar sa mai si conduca. Trebuie sa fie o lege care sa reglementeze asemenea situatii”, a marturisit un parlamentar pentru National.

Va fi tot pedeapsa cu suspendare?

Inca de la primele ore de la producerea accidentului au aparut speculatii ca Huidu va fi scapat la fel ca in cazul Carmen Paunescu sau colonelul Cristian Bernevig cand, pentru ucidere din culpa, vinovatii au primit pedepse de inchisoare cu suspendare.  Practic, Huidu, dirijat de avocatii sai, a intrat intr-o campanie de spalare a pacatelor, prin declaratii bine cantarite,  dar, mai ales, punandu-se accent pe starea sa de sanatate. Un prim indiciu in acest sens a fost razgandirea anchetatorilor, care nu l-au mai audiat pe Carcotas in seara accidentului, ”la cald”, ci abia a doua zi. Aceleasi speculatii au fost alimentate si de faptul ca, desi a suferit rani usoare, Huidu a stat internat o zi si o noapte la Brasov, iar ulterior a fost transferat in Bucuresti, sperand ca va sta mai mult in spital si mai putin la dispozitia anchetatorilor. Cu toate acestea, medicii de la Spitalul Universitar au decis , dupa 45 de minute de investigatii, ca toti membrii familiei Huidu pot urma tratamente ambulatorii si din punctul lor de vedere pot aparea in fata anchetatorilor.

[poll id=”6″]

author avatar
eNational
683 afisari

2 COMENTARII

  1. Se pare ca Cronica carcotasilor va avea cu un membru mai putin. Imi pare sincer rau pentru cele intamplate,dar sunt intr-u totul deacord cu legea care va urma sa fie impusa de acesti parlamentari.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger