AcasăNewsParlamentarii vor mai multe sarbatori. Ziua Cartii si Ziua Primarului, printre propuneri!

Parlamentarii vor mai multe sarbatori. Ziua Cartii si Ziua Primarului, printre propuneri!

Parlamentarii isi doresc ca cei care i-au ales sa aiba aproape in fiecare zi un motiv de sarbatorit.

Pe langa sarbatorile deja existente, s-au facut circa 30 de propuneri pentru a stabili si alte sarbatori legale. Propunerile sunt dintre cele mai exotice, iar cele mai multe dintre sarbatori nu vor aduce, insa, zile libere.

Conform realitatea.net, deputatul PSD Marian Enache vrea ca romanii sa sarbatoreasca Ziua Primarului, pe 18 februarie. Propunerea lui Enache este insotita de recomandari: autoritatile locale pot organiza diferite evenimente, iar televiziunea si radioul public ar urma sa introduca emisiuni tematice.

Propunerea a fost respinsa de senatori si sta la mana deputatilor.

PSD-istul Constantin Mazilu vrea ca romanii sa sarbatoreasca, pe 1 octombrie, Ziua Pensionarului. Cu aceasta ocazie vor fi organizate diverse evenimente pentru pensionari. Si acest proiect se afla la mana deputatilor.

Acelasi Constantin Mazilu isi doreste ca, pe 23 aprilie, romanii sa sarbatoreasca, pe langa Sf. Gheorghe, si Ziua Cartii. Acest proiect a primit aviz favorabil din partea Senatului.

De asemenea, mai multi parlamentari vor ca a treia zi de Paste sa fie declarata sarbatoare legala si sa devina, astfel, o zi nelucratoare.

Nu in ultimul rand s-au primit multe propuneri si din partea minoritatilor, astfel ca romanii ar putea sarbatori, in curand, Ziua Limbii Cehe sau Ziua Limbii Armene.

author avatar
Cristi Ionita
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger