AcasăNewsParlamentarii UDMR vor scaderea bugetelor SRI si ANI

Parlamentarii UDMR vor scaderea bugetelor SRI si ANI

Trei parlamentari UDMR au depus un amendament la proiectul de buget al Guvernului pentru 2015.

Marton Arpad, Istvan Erdei si Alexandru Vegh solicita scaderea bugetelor Serviciului Roman de Informatii si Agentiei Nationale de Integritate.

Conform amendamentului depus de cei trei parlamentari UDMR, bugetele celor doua institutii ar urma sa scada cu 71,5 milioane de lei fata de propunerea Guvernului.

Bugetul ANI ar urma sa se reduca cu 4,5 milioane de lei, din care 2,5 milioane de lei este pierderea propusa pentru cheltuielile de capital si doua milioane de lei scaderea de la cheltuielile cu bunuri si servicii.

Astfel, cheltuielile de capital ale ANI ar urma sa se reduca la 2,458 milioane lei, adica mai putin de jumatate decat prevedea proiectul de buget initiat de Guvern.

La SRI, cei trei parlamentari UDMR propun o reducere cu 67 de milioane de lei a cheltuielilor de capital, comparativ cu propunerea Guvernului. Astfel, cheltuielile de capital ale SRI ar urma sa ajunga la 71,48 milioane lei in urma reducerii.

Parlamentarii UDMR propun ca banii obtinuti sa ajunga la Ministerul Culturii, pentru bugetul destinat restaurarii si consolidarii monumentelor istorice.

Amendamentele vor intra in dezbatere la comisiile de buget-finante reunite, pentru raportul care va fi inaintat plenului comun al Camerei Deputatilor si Senatului.

author avatar
Cristi Ionita
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger