AcasăNewsSenatorii UDMR nu vor participa la plen pana la rezolvarea situatiei legate...

Senatorii UDMR nu vor participa la plen pana la rezolvarea situatiei legate de UMF Targu Mures

Liderul senatorilor UDMR, Fekete Anras Levente, a declarat, luni, ca parlamentarii Uniunii nu vor participa la sedintele de plen ale acvestei Camerei pana cand Guvernul nu va adopta o Hotarare privind rezolvarea situatiei de la UMF Targu Mures.

Fekete Anras Levente a spus ca motivul este legat de ezitarea manifestata de Guvern in legatura cu adoptarea unei Hotarari privind invatamantul in limba maghiara la UMF Targu Mures in pofida intelegerii avute in sedinta de luni dimineata a coalitiei.

Parlamentarii UDMR au primit, luni, mandat de la presedintele formatiunii, Kelemen Hunor, sa nu participe la sedinta Camerei Deputatilor, asteptand adoptarea HG privind UMF Targu Mures.

Liderul deputatilor UDMR, Mate Andras Levente, a declarat ca parlamentarii Uniunii au primit mandat dupa sedinta grupului de la presedintele Uniunii sa nu participe la lucrarile Camerei de luni. „Nu participam la lucrarile Parlamentului, sa vedem daca este adoptata sau nu Hotararea de Guvern privind UMF Targu Mures”, a spus Mate Andras.

Intrebat daca decizia a fost luata la sedinta de grup a UDMR, liderul deputatilor Uniunii a declarat: „Dupa sedinta grupului, am primit acest mandat din partea presedintelui Uniunii”. El a mai spus ca nu este vorba despre un protest parlamentar, insa reprezentantii Uniunii vor sa demonstreze ca fara UDMR nu se poate guverna.

Anterior, se hotarase ca marti sa nu aiba loc sedinta de vot final la Camera Deputatilor. Secretarul Camerei Deputatilor, Dumitru Pardau, a declarat, luni, ca deputatii nu vor avea in aceasta saptamana o sedinta de vot final asupra proiectelor de lege, decizia apartinand liderilor grupurilor parlamentare. „Liderii de grup au decis ca votul final asupra proiectelor de lege sa nu fie marti, ci saptamana viitoare, pentru a adopta mai multe proiecte de lege pana atunci in comisii si in plen”, a explicat Pardau.

Aceasta este a doua saptamana in care deputatii nu dau votul final asupra proiectelor de lege, in timp ce opozitia isi continua protestul parlamentar si nu participa la lucrarile Legislativului. Deputatii lucreaza in aceasta saptamana doar trei zile, urmand ca de joi, de Ziua Maghiarilor de pretutindeni, sa aiba activitati in teritoriu.

author avatar
eNational
111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger